Tuesday, September 20, 2011

♥Takutnya.. Nak nangis♥

Huwaaa.. Takutnya.. 
TOLONG Putri!!
Hura-hara sungguh hidup hari ini..
First time berlaku kejadian macam ini..
Tula, bak kata 'kawan' Putri, tak rancang elok2..

Sempat lagi amik gambar!!
Kenapa muka Putri buruk semacam ni?
Nampak risau aje..
Motor sape pulak dalam gambar diatas tu?
Tersadai aje tepi jalan..
Kalau korang nak tau, itula motor Putri..
Kenapa tersadai macam tu?
Sebab tengah Putri seronok merempit 
dengan kelajuan 100km/j..
TIBA-TIBA......
"Eh.. awat motor ni tibe2 slow nie?
Nape tak boleh jalan dah nie?" kata hati Putri

 Rupa-rupanya minyak habis..
Putri terpaksa berhenti tepi jalan dan tolak motor 
ke tempat yang lebih selamat..
Rasa nak nangis pun ada masa tu..
Tak pernah terjadi macam ni sebelum ni..
Tula, sape suruh tak cek minyak dulu..
Terover excited nak pergi interview punya pasal,
lupa segalanya.. Huhuhuuuuuu..
Kadang2 meter minyak kat motor tu rosak, 
tu yang Putri abaikan aje..
Sebab rasanya baru isi minyak beberapa hari lepas..
Putri pun pulun call 'kawan' Putri minta tolong..
Dalam menunggu dia datang bawa minyak, 
Putri sempat mengambil gambar di situ..

Kepada kawan blogger sekalian, 
Putri nak nasihatkan janganla jadi macam Putri..
Sebelum bertolak ke mana2, 
cek dulu kenderaan anda..
Jangan disebabkan terlalu seronok, 
excited dengan sesuatu lupa segalanya..
(^_^)

Psst: Ini satu pengajaran buat Putri

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

7 orang doa Putri cepat kahwin!!:

MaMa AiNi said...

siannya putri !!..ya betul sebelum bertolak check dulu..hu2x..takpe ia akan jadi pengajaran sampai bila2 kan putri..syukur segala2nya ok..

♥Putri ilyanie♥ said...

itula mama.. nasib baik xde benda buruk berlaku time tu.. semuanya selamat..

Faieza Maddaru said...

olooo...cian dia...

izzahdegreat said...

wah !!! sian ko hehe...sempat amik gmbo tu xleh blah hahaa

yen(toka ziizokukuto) said...

heheh,,,dalam susah payah pun still ingat pic untuk blog erk,,memang plan nak buat entry ar ni,,heheh

♥Putri ilyanie♥ said...

amik gmbr tu mesti..heheee.. mule2 xterpikir pn.. bile dh lame sgt menunggu, kuar kamera tgkp gmbr sekeliling.. trus dpt idea.. hahaaa

misyamissyou said...

hoho..moto okay kot..penah kena kete...huhuu meter minyak rosak..mmg xtau nak wat pe..huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...