Tuesday, September 27, 2011

♥1st Segmen Santri : Komputer Kesayanganku♥

Putri nak join segmen lagi setelah di tag oleh 
rakan Putri iaitu Cik Izzah..
Segmen nie dianjurkan oleh SANTRI..

Putri rasa segmen ini bermanfaat untuk Putri dan rakan2 blogger yang lain.. Tengok tajuk segmen mesti dah tau pasal apa kan? Putri tak nak ketinggalan untuk bercerita mengenai laptop kesayangan Putri nie.. Tanpa laptop nie, tak hidupla blog Putri.. Yelah, tak dapat update entry2 baru dan jenguk rakan2 blogger yang lain..

Mari berkenalan dengan my laptop yang diberi nama
..Mr B..


Sebenarnya sebelum nie Putri ada buat entry untuk Mr. B.. Mr. B ni model Acer Aspire 4738Z.. Ni adalah laptop ke 2 Putri.. Yang dulu punya jenama Acer jugak.. Bertahan selama 3 tahun.. Putri beli Mr. B ni awal tahun ni di Low Yat Plaza.. Harganya tak salah Putri RM1400.0.. Tapi Putri beli harga mahal cikit sebab tambah macam2.. Cuma terasa sedih bila mendengar yang sebenarnya harga dia lagi murah dari yang ditawarkan kepada Putri.. Jiran Putri kat kolej beli model ni tapi harga jauh lagi murah.. Tak apalah, bukan rezeki Putri.. Korang2 kalau nak beli laptop ke benda2 lain ke, survey2 dulu.. Setakat ni Putri guna memuaskan hati dari laptop lama.. Lebih ringan, window 7 ori punye.. Kalau laptop lama setiap bulan kena format, ada masalah.. Laptop ni Alhamdulillah tiada sebarang masalah..


Prosesor: Intel Pentium P6100 (2.0 GHz, L2 cache 3 MB)
Memori: 2 GB DDR3
Harddisk: 320 GB
VGA: Intel HD graphics
LCD: 14”
Resolusi LCD: 1366 x 768 piksel
Jumlah USB port: 3
HDMI port: ya
Wi-Fi, Bluetooth
Webcam: 1,3 MP
Card reader: 5-in-1
Optical Drive: DVD-RW
Kepada sesiapa yang nak join dialu-alukan..
Putri tag kepada semua rakan2 blogger Putri..
(^_^)


Psst: Putri letak banyak giler link dalam entry nie.. Pandai2la korang cari yer..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

11 orang doa Putri cepat kahwin!!:

izzahdegreat said...

yeay...masuk jgk hehe

♥Putri ilyanie♥ said...

hahahaaa.. mesti..

tiefazatie said...

erm..biasa la tue..sbb tue kena survey kat byk tempat kan..xpe la..papepun mr.b dh byk berjasa kan2..=)

CayZal said...

acer??? huh..
acer ni ibarat proton.. berlambak orang pakai dan banyak di pasaran..
muahahaha.. bukan saya cakap ye.. tokey kedai komputer tu yang cakap..
nak marah,marah dia..

yen(toka ziizokukuto) said...

haha,,best ni huhu,,puteri punya lagi murah la,,,yen punya lagi mahal kot,,1900 padahal model sama,,sob sob,,

♥Putri ilyanie♥ said...

tiefazatie: betul tu
cayzal: nape.. xbagus ke acer nie
yen: la.. lagi kecian kt awk..

Santri T.P.I.N.I said...

terima kasih putri sebab sud join segmen ni...entri yg menepati syarat2 yg diperlukan, best!!

Santri T.P.I.N.I said...

putri di tag dalam segmen ni:

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/segmen-wardah-alisya-pencarian-bermula.html

MaMa AiNi said...

gud luck putri..

CayZal said...

acer bukan tak bagus..
bagus,spesification sentiasa update..
harga pun mampu milik..cuma sape2 yang nak kelainan tu,amik la brand lain.. tokey kedai tu yang cakap..hehehe..

♥Putri ilyanie♥ said...

Santri: t putri tgk ye..
mama: mekacih..
cayzal: tula.. ramai gune acer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...