Thursday, September 22, 2011

♥Mainan untuk si comel♥

Siapa kat sini suka haiwan macam Putri?
Putri sangat cintakan haiwan terutamanya kucing..
Baru2 ni Putri berkunjung ke 
Pets Wonderland di Mid Valley..
Penat menunggu kawan Putri tiba untuk ke MCTF'11,
Putri masuk ke tempat tu melihat2 haiwan yang ada..
Antara haiwan yang ada adalah kucing, burung dan ikan..
Tiba2 terasa hendak beli sesuatu untuk kucing2 Putri...
Nak belikan rantai leher, dah ada di rumah..
Rugi Putri beli sebabnya kucing2 Putri tak suka pakai..
Kalau ada loceng lagilah kucing2 tu takut..

Tengah jalan2, tiba2 terpandang sesuatu yang menarik 
minat Putri untuk membelinya..


Play-n-Scratch
Mainan untuk kucing2 anda..
Nampak menarik sebabnya Putri mencari sesuatu yang 
boleh kucing ni cakar2, asah kuku2 mereka..
Mak Putri mengadu kucing2 suka cakar sofa di rumah..
Habis sofa rumah kami koyak2..
Mula2 Putri call mak dulu tanya patut beli ke tidak..
Mak cakap kalau ada duit belilah..
Lepas jalan2 kat MCTF'11 dengan kawan,
Putri masuk balik ke tempat tu dan meminta 
pendapat kawan.. Kawan Putri cakap ok..
Putri cakap dengan kawan..
"Yelah, adik kecik takde, anak takde, 
beli mainan untuk kucing pun jadilah"..
Kawan Putri gelak je dengar kata2 Putri tu..


Putri bagi penerangan cikit ye mengenai mainan ni..
Harga yang Putri beli adalah RM36.00..
Terdapat tempat untuk main bola,
kotak di tengah2 untuk dicakar2..
Serbuk yang dibungkus di dalam plastik tu tujuannya 
untuk diletakkan di bawah kotak yang di tengah2 tu..
Tuan kedai cakap, serbuk tu sebagai penarik untuk 
kucing2 tertarik main kat mainan tu..
Terdapat juga tiang dengan bulu untuk digigit2..

Mula2 Putri risau juga kalau2 beli mahal2 tapi 
kucing2 Putri tak nak main..
Tapi, alhamdulillah mendapat respon yang agak baik..
Mari lihat keseronokan kucing2 Putri main 
mainan baru dalam video ini..


Kalau korang sayang kucing korang,
dan ingin melihat kucing korang gembira..
Bolehlah belikan mainan ini untuk kucing2 tersebut..
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

19 orang doa Putri cepat kahwin!!:

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

comelnye kuceng . :)

♥Putri ilyanie♥ said...

hihihiii.. cumelkan

CayZal said...

kotak kat tengah tu,kalau dah lunyai bole terbalikkan..guna yang sebelah lagi..
jaga2,setengah kuceng suka buang air kat situ.. elakkan kotak tu basah,nanti kuceng tak bernafsu nak asah kuku kat situ lagi..

♥Putri ilyanie♥ said...

cayzal: mekacih atas info awk.. klo kotak tu dh hancur.. dia ade jual kotak saje.. tula.. harap2 kucing putri xbuang air kt ctu..

kpah k-poh said...

kucing akak ada 5 ekor..mesti berebut punya..boleh terbalik ke bekas tu?..(suara latar lagi hebat..)..hee

♥Putri ilyanie♥ said...

kpah k-poh: klo main ganas sgt mau jugak terbalik bekas tu.. tpi setakat ni kucing putri main xterbalik lagi..

CayZal said...

harga cat scratcher tu murah sebenarnya.. tapi oleh kerana dah beli kat pets wonderland maka dapat la harga cekik darah..
saya beli benda tu pun tak sampai 20 henngett kat pet store kajang..
skarang mainan tu dah tinggal kenangan.. sejak kucing lari meninggalkan rumah dan hilang tanpa dikesan..

♥Putri ilyanie♥ said...

cayzal.. la yeke.. huhuuu.. tula.. klo ikut logik, bnde mcm ni klo tgk xdela mahal sgt.. tpi dh pergi tmpt mcm tu.. cas lebihla.. tpi xpela.. berkorban.. kecian awk.. mcm ne blh hilang kucing tu..

CayZal said...

pets wonderland memang port cekik darah.. tengok la kucing2 yang dia jual.. bukan spesis baka original pun jual sampai 3-4 ribu.. takde certificate lahir pulak tu..
kucing saya lari merajuk masa baby saya umur 6 bulan.. tapi takpe la.. kalau ada org jumpa bela, alhamdulillah.. taknak dia mengemis tepi jalan ataupun jadi ketua samseng belakang lorong.. muahaha..

♥Putri ilyanie♥ said...

ooo.. xpela.. hrap2 de org bela kucing awk dgn baik..

MaMa AiNi said...

putri ..sukenya kucin2 putri mainan benda tu !!..he2x..kucin mama pun ada mainan colour pink..kucingnya kucin2 putri tu..he2x..

MaMa AiNi said...

sori putri..comeyyy2nya kucin2 tu..ha2x..

izzahdegreat said...

tajuk mcm mainan utk baby org...haha tgk2 utk kuceng, menarik2

yen(toka ziizokukuto) said...

huhu beli dah beli benda -benda camni,,pastu kucing tu siap bagi respon,,,mesti best gila kan perasaan tu :)

cik bihah said...

coemlnye tucengg... ;)

Kaio said...

meh bagi aku sekor. boleh? hahaha!

kalau nak ingat my blog ingat KAIO DOT MY
www.kaio.my

meowwmania said...

wahh ini klau dpt kat jejebon berapa hari ajelah jangka hayatnya hehe..

Ezzattie said...

alahai..comelnye kucing-kucing kamu..hehehe..

sy nak beli permainan tu, tapi untuk ape? kucing pun takde.hahaha

* HeeBum * said...

beshnye dorng dpt mainan baru eh.. ololo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...