Sunday, October 30, 2011

♥Hoi! Jangan pentingkan diri sendiri je!♥

Geramnya Putri.. Benci.. Benci.. Benci..
Tahulah dia besar, Putri kecik je..
Agak-agakla kot ye pun..
Jangan pentingkan diri sendiri je..

Gambar sekadar hiasan!
Sekarang Putri minah motor, ada rezeki lebih boleh jadi minah kete plak..
Mesti korang tertanya2 Putri marah siapakan?
Sejak Putri start keje kat Sg Buluh, tiap2 petang hujan..
Dah nasib Putri pergi balik naik motor je..
Mestilah basah jugak walaupun ada baju hujan..
Putri tabahkanlah hati meredah juga hujan2 itu..
Jalan jem dan banyak air bertakung.. Banjir!!

Putri geram bila ada kenderaan tak reti nak hormat 
orang lain.. Pikir diri sendiri je..
Tak reti bagi signal bila nak ke laluan lain..
Hon kita sesuka hati tanpa alasan..
Orang macam Putri yang naik motor ni memangla 
kena mengalah dengan orang yang bawa kereta..
Kita langgar atau dilanggar kita juga yang teruk..

Yang paling Putri geram baru2 nie..
Putri dah tau laluan mana yang air bertakung..
Dah siap jarakkan diri dah dari laluan tu..
Tengah bawa motor, tiba2 datang kereta dari belah 
kanan Putri lalu tempat air bertakung tu..
Dengan bangga dan laju je lalu sebelah Putri..
Apa lagi, air2 tu tersimbah ke seluruh badan Putri..
GERAM!! BENCI TAU TAK!!
Dah nampak air tu, bawalah slow..
Taula ko guna kereta.. Tak kena air2 tu..
Hormat cikit kami yang bawa motor nie..

Keadaan ni menguatkan azam Putri untuk
memiliki kereta Putri sendiri..
Korang2 doakan putri dapat rezeki lebih ye..


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

16 orang doa Putri cepat kahwin!!:

Ekmi Rabat said...

Putri sama cam sya. saya pun penunggang motor tegar dalam u nie. Paling tak suka foreigner suka2 ati masuk simpang tak bag signal. GERAM!!

♥Putri ilyanie♥ said...

betui2.. foreigner lgi truk klo memandu.. ikut suke dia je.. kt upm slalu kne.. hmpir2 nk dilanggar..

FaRaH_eEiN92 said...

senasib r kite nie...
tapi kisah eein lain ckit...
tym 2 nak g sekolah...
subuh ari 2 hujan, nasib r hujan benti...
eein tggu r tmpt biasa tggu bas sekolah...
sekali kereta datang laju kat air bertakung...
tersimbah r, baju sekolah n beg basah...
kan menyusahkan org je...
hurm...
xde displin org mcm 2...
xde sivik lgsg...

♥Putri ilyanie♥ said...

keciannye farah.. Putri seb bek pakai bju hjan.. tpi kne muka tu yg hangin tu.. geram je..

teha said...

sabar putri ! myb org naek kete tu xnmpk kot.. hehe

♥Putri ilyanie♥ said...

huhuuu.. ok teha...

izzahdegreat said...

cepat2 kumpul duit...beli kete, bole bwk aku hehe

♥Putri ilyanie♥ said...

izzah.. ko doa2 le gaji aku nek cepat.. boleh beli kete.. hee..

MaMa AiNi said...

siannya putri !!..ramaai org yg tak bertimbang rasa kan?..hu2x..hanya pentingkan diri sendri je..mentang2lah dia naik keta..harap putri dpt beli keta dlm masa terdekat..hu2x..berhati2 bawa motor ya putri !!..

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh,,,sabar ye puteri huhuh,,,,adat orang bawa moto ni,,,memang kena tempuh benda benda ni,,,hehehehhe,,, :) ,,,kerja rajin rajin ya :)

misyamissyou said...

hurmm tu la risiko penunggang motosikal..cpt2 beli kete! ^^

sekamar rindu said...

salam..

betul..cian la juga pada yg bawak motor..

♥Putri ilyanie♥ said...

mekacih atas keprehatinan semua..

NasZ said...

saya doakan ye? sabar putri. mungkin ini hari dia, nnt hari esok lusa hari putri plak. kan?

♥Putri ilyanie♥ said...

ok nasz.. hee.. Putri akn bersabar..

rusydi hikmawan said...

amiiin. ALlah akan beri yang terbaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...