Thursday, December 23, 2010

♥Adakah impian aku akan tercapai???♥

Semua orang ada impian or cita-citakan??
Aku pown sama gak.. heee..
Tapi impian aku semuanya besar2 belaka..
Macam tak mungkin termakbullah...
Mula2 dulu aku bercita2 tuk jadi angkasawan..
Sebab aku suka sangat tgk benda2 yang ada kat angkasa lepas tu.. 
Planet, galaksi, matahari, bulan, lubang hitam dan macam2 lagilah..
Semuanya cantik2 belaka.. suka sangat2...
Tapi aku tau, impian aku tu takkan tercapai...
Berangan2 pown jadilah... heee...
Tu masa kecik2 suka pergi Planeterium negara.. 
Betul ke ejaan tu?? bantai ajelah... Hee..

Aku jugak suka nak wat benda yang pelik2..
Macam dari kecik sampai sekarang aku teringin nak  
peluk harimau dan singa...
Boleh ke tercapai impian aku yang nie ek???
Dulu time aku nak amik exam PMR, ayah aku cakap kalo aku dapat keputusan elok..
Dia nak bawa aku g zoo melaka, boleh pegang anak harimau..
Masa tu kan ngah heboh pasal niki, anak harimau yg jumpa dan dihantar kt zoo melaka tu..
Time tu da offer boleh pegang dia.. aku pun ape lagi.. sungguh2 la belajar nak dapat cemerlang..
Akhirnya dapatla jugak keputusan elok.. 6A, 2B je yg aku mampu..
Tapi tak sangka dapat sebagus tu pown.. hahaaa.. macam tak caya jek time tu..
Tapi sedih.. ayah aku tak bawa pown g zoo tu..
Kempunan giler la sampai sekarang tak dapat tunai impian aku tu...
Ayah tipu je.. huu.. sedih2... :(
Masa kecik2 selalu berangan nak ada rumah sendiri dan besar...
Yela, kami selalu duduk rumah sewa je.. nie pon baru dapat duduk rumah sendiri..
Tapi rumah flat je la.. tu je yang mampu.. janji ada tempat berteduh..
Dulu aku berangan nak rumah besar.. macam2 ada kat rumah tu..
Nak ada kolam renang, taman bunga, air terjun hiasan, bilik dan rumah yg luas, taman haiwan..
Macam2 lagilah.. nak bawa mak, ayah dan opah aku tinggal dgn aku kat rumah tu..
Tapi tu la.. kena usahala dari sekarang dan dapatkan keje bagus2 la untuk capai impian yang ini..
Tak pown, kahwin je dgn org yg kaya2.. heheee... tapi ada ke yg nak aku??? tetttt!!!

Aku nie pencinta kucing.. suka dan sayang sangat2 dgn kucing...
Paling benci org yg buli kucing.. kalo aku dapat org2 yg buli kucing.. aku tembak dia.. :)
So, aku ingat nk jadi doktor haiwan tak pown ape2 bidangla yg berkaitan dgn haiwan..
Tapi mak aku tak bagi.. dia cakap t kena pegang binatang yg haram(khinzir n anjing)..
So, aku kenalah ikut cakap mak aku.. tu yang belajar kimia plak sekarang..
Padahal tak berapa minat pown... tak pelah... da la hikmahnya tu..
Tapi hati nie masih lagi mahu wat sesuatu berkaitan dengan haiwan...
Impian aku nak buka pusat pemeliharaan kucing..
Aku nak jaga kucing2, kutip kucing2 terbiar, ataupun sapa2 tak nak kucing bagi kat aku, aku jaga...
Berharap sangat dapat tunaikan impian yang nie.. AMIN!!.. :)
Lagi satu, aku dah lama impikan nak pergi Australia.. mau pegang dolphin, koala dan kanggaru..
Tapi agaknya nasib aku macam lirik lagu nie..
"Boleh pandang2, jangan pegang2"
Lebih kurang macam aku boleh tengok dalam tv tapi tak dapat pegang..
Entah betul ke ape aku cakap nie.. melalut dah aku nie... hmm...
Heheheheeeheheheheeeeheheheheheheheeeeeeeeeeeeee.......
Aku nie banyak tol impian, cita-citanye.. tah ape2 tah aku nie..

Sekarang nie pulak berminat dengan bisnes..
Bercita-cita mau jadi bisnes woman kew?? tettt!!! :)
Tengah berjinak2 dalam bisnes.. manela tau dapat buat bisnes keluarga 1 hari nanti...
Heheheeee.. berangan lagi aku nie...
Tak kisahlah pe orang nak kata.. janji aku bahagia...
Dan aku berharap sangat2 salah satu impian aku akan tercapai.. 
AMIN!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

2 orang doa Putri cepat kahwin!!:

yusra said...

sye pon impi nk pg australia...tmpat klahiran...ingat nk smbng master kat sane...huhu~

♥ Putri ilyanie ♥ said...

hahaaa... mesti boleh punye yusra...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...