Sunday, July 31, 2011

♥Selamat Berpuasa Semua♥

Ye.. ye.. esok raya!!
Oppsss.. Salah pula.. Heeee..
Esok puasa la korang..
Mana boleh raya kalau tak puasa..
(^_^)


Putri nak ucap selamat berpuasa kepada semua umat Islam terutama kepada keluarga, kawan2, blogger2 dan follower2 Putri..
Harap2 bulan ramadhan yang mulia ini kita semua peroleh keberkatan..
AMIN!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Entry khas dari Putri♥

Entry ni khas untuk semua kenalan2 semasa Cik Putri buat praktikal di STRIDE, Lumut.
Terutama kepada:
Kak Mai, Izzah, Ita, Syidah, Arep, Radzi, Mizan.
Friends forever okay!!
(^_^)

Kepada Kak Mai:
Thanks banyak2 sebab baik sangat dengan Putri. Putri anggap kak mai macam kakak Putri sendiri. Banyak gembirakan hati Putri, bagi tunjuk ajar tanpa jemu. Tanya sikit, kak mai jawab punyela panjang. Specifik la katakan. Bagus2. Paling penting nak ucap thanks sebab selalu belanje kami makan dan karaoke. Nanti bila Putri dah kerja, Putri belanje kak mai pula ye. Senang2 datangla KL, windu sangat dengan kak mai. Last sekali. nak mintak maaf kalau Putri ada buat salah or menyakitkan hati kak mai tanpa Putri sedar. 
Hope kak mai bahagia dengan mael lambong..

Putri dan Kak Mai
Kepada Izzah, Ita dan Syidah:
Thanks jadi housemate dan kawan yang baik sepanjang berada di Lumut.
Korang banyak bertahan, bersabar melayan karenah Putri.
Thanks a lot sebab jaga Putri masa sakit teruk, demam panas. 
Ita, thanks bagi selimut ni. Izzah dengan Syidah thanks selalu belikan makanan untuk kami. 
Izzah, sorry la kalau2 terbuli ko. Suh buat itu ini. Heheheeee..
Syidah, thanks bagi guna broadband tu yer.. 
Kepada Ita, Izzah, Syidah..
Sorry Putri ada termarah, terkasar bahasa or tersakitkan hati korang. Hope korang semua peroleh kebahagiaan dan kejayaan dalam hidup yang mendatang.
Miss u all..

Ita, Putri, Izzah dan Syidah
Kepada Arep, Radzi dan Mizan:
Putri happy dapat kawan dengan korang. Walaupun kita baru kenal 2 bulan je, tapi banyak kenangan bersama. Korang semua best dan sporting. Kepada Arep, thanks for everything. Banyak kot susahkan ko, tumpang kereta, selalu amik kami kat rumah bawa pergi sana sini. Sorry kalau2 kami susahkan ko ek. Hope ko dapat kerja yang diingini.
 Kepada Radzi, ko tersangatla kreatif sampai habis barang2 kat POL tu ko ubah. Gunakan kekreatifan ko tu untuk berjaya ok. Sorry Putri selalu ejek ko "save me".. Tapi serius bila dengar lagu tu teringat kat ko sebab ko nyanyi lagu tu semangat gila.. hope ko tak marah. 
Kepada Mizan, tak tau nak cakap pe, ko macam baik je tak buat hal. Pape pun blaja elok2 bila buka sem nanti. Jadi manusia yang berjaya ok. 
Kepada Arep. Radzi, Mizan..
 Putri nak mintak maaf jika ada tersalah cakap, terguris hati korang ke, menyusahkan korang ke. Hope korang bahagia dan berjaya di hari yang mendatang ini.

Radzi, Mizan, Arep
Ni Putri buat video khas untuk korang semua..
Hope korang semua suka..
(^_^)


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, July 30, 2011

♥Perlu ke putus hubungan??♥

Korang-korang, Cik Putri nak tanya perlu ke kita putuskan terus hubungan dengan seseorang tu?
Maksudnya terus tak berhubung langsung, ibarat macam tak pernah kenal, macam tak pernah wujud sebelum ni..
Urm.. Bagi Cik Putri, Cik Putri tak pernah putuskan hubungan dengan sesiapapun walaupun xbf..
Dengan musuh pun Cik Putri still contact lagi, tapi kalau musuh yang betul2 menghancurkan hidup tu memang tak contactla..
Dia mati pun takpe..
Selalunya orang yang putuskan hubungan dengan Cik Putri..
Urm... Sedih tu..
Walaupun kawan ke, kapel ke..
Tetap sedih..
Susahkan nak menjaga hati seseorang..
Mungkin dia tak selesa kot dengan kita..
Ataupun benci dengan kita..
Macam Putri dengan xbf, walaupun tak kapel dah, tapi still contact sebagai kawan..
Tak perlu untuk menjauhkan diri, hilang terus dalam hidup kita..
Orang kata dosa dengan Tuhan senang nak dihapuskan tapi dosa dengan sesama manusia payah..
So, kalau ada sesiapa yang makan ati, benci dengan Putri ke sampai nak lari jauh dari Putri, Putri mintak maaf awal2 ye kalau ada buat apa2 kesilapan tanpa Putri sedar..
Nak bulan ramadhan dah tak lama lagi..
Jom kita sama2 perbaiki sikap kepada yang lebih baik..
(^_^)


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, July 27, 2011

♥Aksi kucingku yang comei♥

Geram tengok kucing Putri yang dah makin comei nie..
Suka sangat duduk dalam bakul..
Bakul baju dah jadi bakul tidur dan mainan dia..
Putri sayang momot dan memey..
Lihat bawah nie..





PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Cintaku bukan jenis pakai buang!♥

Bak lagu Stacy, cintaku bukan jenis pakai buang..
Macam kena jer dengan diri Putri nie..
Huhuuu.. terasa..
Bercinta.. putus..sambung.. putus.. sambung balik.. putus..
Aiyaaaaa... 
Tak menghargai langsung cinta yang Putri beri..
Aishhhhh..
Hancur hatiku ini... 
Jumpa cinta lain, tapi tak bertahan bertahun2 lamanya seperti yang sebelum nie..
Pasrah, redha jela..
Ada ke putera untuk Putri yang betul2 ikhlas dan akan menghargai diri ini??
Yang akan membuat Putri selalu bahagia, tidak kecewakan, tidak menyakitkan ati, dan paling penting berada dekat Putri bila Putri kesedihan dan ada masalah..
Wahai putera itu.. Cepatlah datang menemui puterimu ini..
Hahahahaaaa..

♥ (^_^) ♥

Entry takda keje(sebenarnya tak tahu nak cakap pasal pe)

Jom layan lagu Stacy nie..







PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Ayahku juara!!♥

Tahniah kepada ayah Cik Putri kerana menjadi juara dalam pertandingan baru2 nie..
Putri banggala dengan ayah..
Ayah memang hebat..
Tak payah berlatih terus dapat juara mengalahkan orang yang selalu berlatih..













Ayah Cik Putri menang dalam pertandingan boling di tempat kerjanya..
Hebatkan ayah Cik Putri??
Ayah Putri memang sangat hebat..
Kat rumah banyak piala hadiah2 yang pernah ayah masuk bertanding..
Contohnya badminton, ping pong, menembak dan banyak lagi..
Cuma anak dia ni je tak aktif sukan..
Huhuuuu.. tak mewarisi kehebatan ayahnya langsung..
Anaknya hanya tau nyanyi walaupun suara tak sedap..
Hahahahaaaa...
OK lah.. setakat itu jer..
Bababaiiiii... ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Arghh.. Takda kerja kosong ke??♥

ARGGHHHH!!!!
Tension...
Takda ke kerja kosong nie??
Jenuh dah Putri apply sana sini, tapi satu pun tak sangkut..
Takkan nak tanam anggur je??
Huwaaaaaaaaaaa...
Tak mau.. tak mau...
Hope ade kerja untuk Putri di luar sana nanti..
Korang semua doakan untuk Putri supaya cepat dapat kerja yer...
(^_^)
Terima kasih!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Friday, July 15, 2011

♥Mega Giveaway by Yana & Cik Putih♥

Cik Putri agak busy sejak akhir2 nie..
Banyak story yang tertangguh untuk update di sini..
Huhuhuuu.. Rindu nak berblog..
Nie cik Putri nak join G.A setelah dijemput oleh Cik Zahra..

G.A nie dianjurkan oleh Cik Yana dan Cik Putih..


Mari kita tengok syarat2nya di bawah nie:
  1. Follow Cik Yana  DAN Cik Putih.
  2. Buat satu entry bertajuk "Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"
  3. Copy banner di atas & paste di dalam entry tersebut. Linkkan gambar tersebut kepada entry ni.
  4. Tag 3 rakan anda dan pastikan diorang tahu pasal GA ni.
  5. WAJIB tinggalkan link entry contest ANDA kat ruangan komen ENTRY SAYA YANG INI :)
  6. Contest ini akan berakhir pada 8 Ogos. ( Jika tarikh bertukar akan diumumkan ) 
  7. Kalau rajin like la fan page aku & cik yana sekali , tu pon kalau rajin la.tak paksa okeh.
  8. Copy senarai sponsor kat bawah dan letak dalam entry korang tu (nak copy paste dari aku pon boleh)
Sekarang Cik Putri nak tag kepada 3 orang rakan Cik Putri iaitu:

Cik Ain♥ 
Mama Aini
Cik Wunny

Mari tengok senarai sponsor2 hadiah untuk G.A ini:

  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 
Meh tengok hadiah2nya.. 
Menarik tau!!

1 Shawl Vintage Lisa & 1 Shawl Rosie (colour korang boleh pilih)
Sponsored by Scarf Sweethoney


a pair of contect lens (colour boleh pilih ikut korang)
sponsored by Wirda Azurainie.

1 dress  + 1 handbag (like gambar yang korang nak)
sponsored by Droplet House

2 lens with the lens case ( colour boleh pilih ikut korang)
sponsored by Lens Mania


4 Helai Shawl Najwa & 3 Brooch. (colour boleh pilih ikot korang)


Macaroon 5 kotak
Sponsored by Nora Nabella
 Flower Clip
sponsored by Applepinkbow
3 doodles
Sponsored by Syafeika Edora


 1-6 some kind of hand made 
sponsored by pixel mania
2 header
Sponsored by Wan Hazel


5 items.maybe it can be necklace/earrings/ring/accesories


1 bag lappy & 1 tshirt for men
Sponsored by NHL Colloection


5 header biase + 3 header flash
Sponsored by Kei Seinchi


10-20 campur2 keychain, hp charm & bookmark.
Sponsored by Sya Razali


2 patung comel
Sponsored by Aimi Craft


1 ruang iklan untuk 1bulan + 1blog review
Sponsored by Habibi Hamid


 2 Shawl Az (colour korang boleh pilih)
Sponsored by Shawl Az


2 Shawl (colour korang boleh pilih)
Sponsored by Imann Abdul


1 Gold Tote Bag
Sponsored by Aan Boutique


1 or 2 Satin Shawl Inspired by Hana Tajima (colour korang boleh pilih)
Sponsored by Siti Nabilah Said ( Cik Putih )

1 Korean Necklace + 1 Korean Ring
sponsored by KZ Nabihah Boutique

3 shawl
sponsored by Ciktiqz Adamaya
2 shawl
sponsored by Tri Fa


2 pathworks shawl & 10 pin hijab mix
sponsored by 

Sape2 nak join g la join yer..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, July 10, 2011

♥Yes!! Aku menang!!♥

Hahahahaaa..
Sungguh tak ku sangka2..
Bertuah juga aku nie..
Aku dipilih sebagai pemenang contest Persona Trading..
terima kasih banyak2 kepada Abg Bill yang menganjurkan contest ini..
Lain kali buat lagi yer..
Meh lihat senarai pemenang dan mereka yang join contest di sini..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...