Friday, December 21, 2012

♥Percutian di Melaka yang best♥

Salam semua.. Kali ni Putri nak share kegembiraan 
percutian Putri dengan korang semua!
Baru-baru ni Putri pergi bercuti di Melaka!
Lebih seronok sebab bercuti bersama bf kesayangan 
Putri serta keluarga dan saudara maranya.

Kami menginap di Chalet Inapan Samudera
kat area Bukit Sepai Kuala Linggi Melaka.

(Tapi dalam website dia kat Pengkalan Balak Melaka)

Kami sewa semua bilik, senang tak campur orang lain.
Ini first time Putri join bercuti beramai-ramai dengan
family dia. (Mesti Osman Baku marah Putri guna bahasa rojak)
Sebelum ni bercuti dengan family dia dan family Cik Un je.
Kali ni semua ada keluarga pak ngah, ibu, uda, Cik Un & Ucu.
Putri dapat kenal semua. Heheheeee..
Mereka pun first time kumpul bercuti bersama beramai-ramai.
Keluarga Putri dari Putri kecil tiap2 tahun buat family day.

Bf Putri sebagai cucu sulong bertanggungjawab pastikan
family day ini berjalan lancar dan menyeronokkan.
Putri pun tolong dia cikit2. Kecian dia buat sorang2.
Sanggup tu Putri amik cuti tolak gaji nak join family day ni.
Kami rancang buat game masa percutian itu.
Jenuh Putri dan dia pergi beli barang2 untuk game dan hadiah.
Mak cik dia Ucu paling bertungkus lumus untuk program ni.
Gambar sebelum bertolak ke Melaka dari tol Sungai Besi. 

Ayah, Mak Ngah, alif, Pak Ngah dan Ibu
Putri dan Ucu
Ucu, Ibu dan Arin
Antara game yang dimainkan:
Berlari sambil kepit bola, baling belon air dalam baldi,
bawa bola dalam sudu, cari gula2 dalam tepung, 
tiup belon sampai pecah, mummy race & last standing on carpet.
Antara gambar-gambarnya: 



Hadiah Putri dan dia balut tuk hamper game tersebut!
Malam kami wat bbq dan penyampaian hadiah
untuk semua game dan birthday.
Putri pun dapat tau adiah besday.



Keesokkan harinya kami pergi berjalan-jalan
ke Bandar Melaka. Hajat nak naik Menara Taming Sari dan 
Melaka Ducks Tours, tapi dapat naik Taming Sari je sebab
Duck tours tu mahal sangat. Huhuuu..


Bergambar je. Tak naik pun. Ingat kan Duck Tours.



Kami bercuti 4 hari 3 malam. Habis muka Putri gelap.
Nak cerahkan muka balik guna produk2 kat SINI!
Harap lepas ni dapat join lagi family day keluarga dia.
Sayang korang semua. Cmuaah!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, December 18, 2012

♥Mimpi diserang ular hitam♥

Putri nak tanya, korang pernah tak mimpi ular?
Putri setakat ni tak pernah lagi la..
Tapi pagi tadi ehem2 Putri cakap dia mimpi buruk.
Mimpi diserang ular hitam di dalam rumah.
Dia kata ular hitam tu keluar dari bilik meluru ke ruang tamu
di mana Putri dan dia sedang duduk di sofa.
Ular tu tak berhenti2 serang kami tapi kami dapat elak.

Agak2, apa ye maksud di sebalik mimpi ni?
Putri search kat internet pasal mimpi ular hitam ni dan
kesemuanya merujuk kepada petanda yang tidak baik.
Antara yang diperkatakan adalah:



Kita semua tahu mimpi adalah mainan tido.
Tapi ada sesetengah mimpi ianya betul petanda 
yang diberikan pada kita.
Apa-apa pun kita kenalah selalu berwaspada.
Perbanyakkan solat dan mengaji serta berzikir untuk
lindungi diri kita daripada anasir-anasir jahat.


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...