Saturday, April 21, 2012

♥Resepi Cik Putri: Cek Mek Molek♥

Salam semua.. Semoga ceria sentiasa..
Hari ni Putri nak share resepi kuih Cek Mek Molek..
Korang semua pernah makan tak kuih ni?
Atau ada yang tak tahu langsung pasal kuih ni..
Cek Mek Molek ni salah satu kuih kegemaran Putri..


Bahan-bahannya:
4 biji ubi keledek
Tepung gandum
Gula

Cara penyediannya:
Kupas kulit ubi keledek kemudian rebus sehingga lembut.
Lenyekkan ubi keledek tadi hingga betul-betul lumat.
(lenyek sewaktu tengah panas-panas lagi)
Campurkan dengan tepung gandum sedikit demi sedikit,
uli sehingga jadi doh. Bulatkan doh kecil2 menjadi bebola.
Leperkan doh di tangan dan letakkan sedikit gula di tengah.
Kemudian, bentukkan ia menjadi bujur. Akhir sekali, 
bolehlah digoreng dalam kuali berisikan minyak panas.


Korang2 cubalah buat. Kalau menjadi bagitau Putri ye..
Thanks to Lieza yang sudi ajar Putri buat kuih ni..

P/s: Jom cuba VCO sebagai makanan tambahan untuk kesihatan kita juga!! Klik SINI segera untuk dapatkan VCO (virgin coconut oil). Putri dah cuba, anda bila lagi?? ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, April 14, 2012

Jom makan VCO macam Putri!!

Salam semua..
Hari ni nak promot makanan tambahan Putri..
Manalah tau ada sapa2 berminat ke untuk mencuba..
Korang pernah dengar pasal "Virgin Coconut Oil" tak?

Antara produk VCO yang Putri cuba!! ^_^
VCO ni banyak kebaikannya..
Korang boleh cari je kat Google tentang kebaikan VCO..
Antara kebaikan VCO ni adalah:

KECANTIKAN LUARAN
  • membantu megurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk megurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dematitis
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet

KESIHATAN DALAMAN
  • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
  • melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dlm tubuh
  • meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium utk tulang dan gigi yg kuat. ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis
  • mencegah risiko sakit jantung
  • mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

MENINGKATKAN DAYA TUBUH BADAN
  • membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • meredakan gejala2 yg dihubungkan dgn pembesaran prostate
  • mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yg lebih rendah berbanding lemak2 yg lain

MEMBUNUH VIRUS, BAKTERIA & KULAT
  • membunuh virus yg menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis c, cacar air & herpes
  • membunuh bakteria yg menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis & gonorrhea
  • membunuh kulat yg menyebabkan candida, jock itch, kadas & infeksi yg lain
  • membunuh cacing pita, lice, giarda & parasit

Baguskan virgin coconut oil nie??
Kalau nak cuba bolehlah beli kat sini
Jangan malu jangan segan untuk mencubanya!!
(^_^)

P/s: Boleh juga ke SINI untuk lihat testimoni pengguna2 VCO!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...