Wednesday, January 25, 2012

♥Berendam di Sungai Chepor, Perak♥

Putri nak cerita sikit tempat Putri pergi berkelah
dengan keluarga & saudara-mara masa cuti raya cina..
Kami semua pergi berkelah beramai-ramai di 


Masa Putri pergi ramai sangat orang yang datang..
Penuh sampai tempat parking pun tak ada..
Kami bernasib baik sebab dapat pondok untuk berkelah..
Pondok-pondok ni korang kena sewa tau..
Kalau tak nak sewa bentanglah tikar kat mana2..

Di pondok kecil... Di tepi sungai... heee
Air sungai pun bersih je.. Selesalah nak mandi..
Seronok tengok budak-budak mandi hari tu..
Kemudahan awam seperti tandas juga disediakan..
Kalau tak silap Putri ada rumah yang boleh disewa..
Alaa untuk sape2 yang nak menginap di situlah..

Saudara-mara Putri sedang mandi-manda..
Kami turut terkejut bila menjumpai biawak besar 
dan ular air ketika sedang mandi-manda.
Tapi semua orang mandi juga.. Heeee...
Kami siap panggang ayam lagi kat sana..



Kalau korang berminat untuk merehatkan diri
pergilah tempat nie.. (Promot sikit)
Untuk keterangan lanjut boleh klik
Selamat bercuti..
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Monday, January 23, 2012

♥Happy Chinese New Year♥

Happy Chinese New Year kepada semua blogger2..
Dikatakan tahun 2012, tahun naga mengikut kelendar cina..
Putri pun lahir pada tahun naga kalau ikut kelendar cina..
Hehehehee... So boleh agak kot umur Putri berapa..


Kat office Putri pun meriah dengan hiasan dan buah limau..
Putri dapat banyak buah limau.. Tak termakan Putri..
Apa lagi, bawa balik bagi mak ayah la.. Heee..

Suasana di office Putri..
Mesti ramai yang bergegas pulang ke kampung halaman..
Putri pun tak ketinggalan juga balik kampung..
Punyalah jem teruk.. Tak tahan Putri..
Selalunya dari KL ke Tanjong Malim tak sampai 1 jam,
disebabkan raya cina, 5 jam baru sampai Tg Malim..

Orang cina malam isnin tu ada makan besar kan..
Putri sekeluarga pun ada makan besar jugak tau..
Kami wat pesta bbq dan sambut birthday sepupu Putri..
Makan sepuas2nya sampai dah tak lalu lagi..


Putri harap semua orang bergembira bersama keluarga..
Memandulah berhati-hati di jalan raya..
Ingatlah orang yang tersayang..
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, January 15, 2012

♥Cuba try test♥

Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat


**Putri: Aku pergi dating dgn Siti Nurhaliza sebab mak aku suruh

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Monday, January 2, 2012

♥Pengganti shoutmix♥

Salam blogger2 sekalian..
Mesti ramai blogger yang guna shoutmix perasan
yang shoutmix sekarang tak boleh guna dah..
Kena bayar plak.. Takde FREE2 dah..
Putri dah lama tak buka blog, tahun baru baru buka
terkejut kenapa shoutmix Putri tak boleh guna..
Sebelum ni ada perasan email tapi Putri buat tak tau je..

Okay, puas Putri cari pengganti shoutmix Putri..
Putri dah jumpa dah sekarang..
Putri cuba guna Fibox pula sekarang..
Kalau tak ok nanti Putri guna yang lain pula..
Sebenarnya banyak lagi boleh jadi pengganti shoutmix..

Fibox...... iShoutbox.......Cbox.....
Korang boleh cuba juga guna iShoutbox dan Cbox..
Ikut yang mana korang sukalah.. Heee..
Semoga berjaya ye..
(^_^)

P/s: KLIK kaler merah2 tu kalau nak ke link pengganti2 shoutmix ye..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...