Sunday, October 30, 2011

♥Hoi! Jangan pentingkan diri sendiri je!♥

Geramnya Putri.. Benci.. Benci.. Benci..
Tahulah dia besar, Putri kecik je..
Agak-agakla kot ye pun..
Jangan pentingkan diri sendiri je..

Gambar sekadar hiasan!
Sekarang Putri minah motor, ada rezeki lebih boleh jadi minah kete plak..
Mesti korang tertanya2 Putri marah siapakan?
Sejak Putri start keje kat Sg Buluh, tiap2 petang hujan..
Dah nasib Putri pergi balik naik motor je..
Mestilah basah jugak walaupun ada baju hujan..
Putri tabahkanlah hati meredah juga hujan2 itu..
Jalan jem dan banyak air bertakung.. Banjir!!

Putri geram bila ada kenderaan tak reti nak hormat 
orang lain.. Pikir diri sendiri je..
Tak reti bagi signal bila nak ke laluan lain..
Hon kita sesuka hati tanpa alasan..
Orang macam Putri yang naik motor ni memangla 
kena mengalah dengan orang yang bawa kereta..
Kita langgar atau dilanggar kita juga yang teruk..

Yang paling Putri geram baru2 nie..
Putri dah tau laluan mana yang air bertakung..
Dah siap jarakkan diri dah dari laluan tu..
Tengah bawa motor, tiba2 datang kereta dari belah 
kanan Putri lalu tempat air bertakung tu..
Dengan bangga dan laju je lalu sebelah Putri..
Apa lagi, air2 tu tersimbah ke seluruh badan Putri..
GERAM!! BENCI TAU TAK!!
Dah nampak air tu, bawalah slow..
Taula ko guna kereta.. Tak kena air2 tu..
Hormat cikit kami yang bawa motor nie..

Keadaan ni menguatkan azam Putri untuk
memiliki kereta Putri sendiri..
Korang2 doakan putri dapat rezeki lebih ye..


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!♥


Putri nak join GA nie.. RM300 tu hadiah dia..
Menarik, tertarik.. Ada rezeki dapatlah..
Tak salah kalau kita mencuba..
Terdapat juga hadiah2 lain menanti kita..
Pemenang ditentukan dengan Random.Org..
Jom ramai2 join GA nie..
Meh serang MrBaiz sekarang juga..

Tarikh tutup: 31 Oktober 2011

P/s: Haraplah Putri menang.. Nak RM300 tu.. heee..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, October 26, 2011

♥Penemuan Monumen Alaf Baru♥

Hari tu Putri bersama sepupu Putri pergi Putrajaya dan 
terpandang signboard Monumen Alaf Baru..
Terasa ingin tahu kami pun singgah ke sana..


Tahun kelahiran Putri takda peristiwa bersejarah yang penting.. Sedih..

Sorry gambar tak cantik, ditangkap pada waktu malam..
Mungkin ianya dah lama bertapak di Putrajaya,
cuma Putri je tak tahu.. heheheheee..
Di sana mencatatkan peristiwa bersejarah negara kita..
Siapa2 nak belajar sejarah bolehlah kesana..
Dibuka sampai malam tau..

P/s: Putri sarankan korang pergi kesana.. ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, October 23, 2011

♥Berkat Usaha, Impian Terlaksana♥

Salam semua rakan2 blogger..
Agak lambat untuk Putri update entri ni..
Busy sedikit setelah bekerja dan kurang sihat..
(Terima kasih kepada semua yang doakan Putri cepat dapat kerja)

Tanggal 17/10/2011 tarikh bermakna buat Putri..
Akhirnya Putri dianugerahkan segulung ijazah
Bachelor Sains (Kepujian)- Kimia Perindustrian
Setelah penat lelah 3 tahun belajar di UPM..
Putri harap dengan ijazah yang Putri ada ni,
Putri dapat membalas balik jasa2 ibu bapa Putri..
Jom layan gambar2 masa Putri konvo..


Bergambar dengan coursemate Putri..
Kami budak Fakulti Sains UPM..
Gambar sangat cantik hasil edit adik Putri..
Bergambar di Putrajaya..
Family Putri mestilah ada..
Heheheee.. Ehem2 bagi bear.. Suke2..
Gambar studio yang diedit oleh adik Putri.. Jimat duit..
Selamat tinggal UPM dan zaman belajar..
Sekarang bermulanya zaman pekerjaan..
Tak tahulah kalau2 ada rezeki sambung master..
(^_^)

P/s: Boleh call adik Putri @ Syam Creativeheart untuk perkhidmatan photography..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, October 16, 2011

♥Tahniah untuk adik Putri♥

Semalam kami 1 keluarga kumpul di PICC..
Adik Putri @ Syam Creativeheart konvo di sana..
Adik Putri belajar di Kolej Poly-Tech Mara(KPTM) Ipoh..
Mengambil diploma dalam bidang multimedia..


TAHNIAH Syam!!
Kerana mendapat Diploma dan Anugerah Khas Presiden..
Dua kali naik pentas.. (Akaknya ni tak pandai macam dia)
Jom layan gambar2 yang lain..

Kami satu family dan cousin..
Ciuman dari mak dan ayah!
Kami 1 family! Putri pun nak juga pakai jubah konvo di sini.. Hee..
(^_^)

P/s: Boleh contact adik Putri @ Syam Creativeheart kalau perlukan perkhidmatan photographer!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, October 15, 2011

♥Nama Putri dalam surat khabar ke?♥

Macam tak percaya je ada nama Putri dalam surat khabar..
Hahahaaa.. Tiba2 terasa bangga.. Yelah, tak pernah..
Dalam paper Utusan Malaysia hari ni ada keluaran khas 
untuk Majlis Konvokesyen Upm ke 35..
Korang bolehla beli dan bacanya..





Carila nama Putri dalam paper tu..
Putri gerenti korang tak kan jumpa..
Sebab korang tak tahu nama sebenar Putri kot..
Sape tau angkat tangan dan bagi tau Putri no berapa..
Majlis Konvokesyen ni bermula 15-19 Oktober 2011..
Jom ramai2 kita pergi ke Pesta Konvo UPM..
Macam2 ada disana nanti..
Katanya ada artis datang buat persemnahan..
Hari tu diberi tahu Ning Baizura dan Faizal Tahir..
Putri pun xsure sebenarnya..
Nanti nak pergi tengok Pesta Konvo esok..
Jumpa Putri disana yer..
Putri konvo 17 Oktober, isnin petang..
(^_^) 

P/s: Putri keluar pergi Putrajaya hari ni.. Tengok adik Putri @ Syam Creativeheart konvo di PICC..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Gempar: Budak mati terjun bangunan♥

Pagi2 lagi Putri dah dapat berita yang mengejutkan..
Mak Putri kejutkan Putri kata ada budak mati pagi tadi..
Kejadian berlaku di pangsapuri Putri jam 1 pagi..
Semasa kejadian berlaku, Putri baru lena diulik mimpi..
Bila Putri dah dapat tahu pasal kejadian ni, 
Putri terus bergegas ke tempat kejadian..
Hanya tinggal kesan darah sahaja di situ..
Mayat budak terbabit sudah dialihkan dan 
polis pun dah tinggalkan kawasan tu..
Menurut cerita yang ayah Putri sampaikan,
budak tu lompat dari tingkat 4 jatuh ke bawah..
Budak tu sebenarnya mempunyai masalah mental,
dan pernah kemalangan sebelum ni setelah mendengar
bisikan suara yang menyuruhnya terbang..
Mungkin kali ini dia turut mendengar bisikan suara itu..
Putri tak dapat nak tangkap gambar tempat kejadian..
Sama2lah kita sedekah Al-Fatihah kepada budak itu..
Takziah untuk keluarga mangsa, semoga tabah hadapinya..

P/s: Pesan Putri jagalah keluarga anda setiap masa!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, October 12, 2011

♥Cermin diri sebelum berkata2♥


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, October 11, 2011

♥Memanah di Stars Archery Berjaya Times Square: Seronok!♥

Ahad lepas Putri bersama 5 orang kawan2 Putri pergi jalan2 ke Berjaya Times Square lepak2 bersuka ria.. Selepas kekenyangan menjamu selera di Kenny Rogers, kami tak tahu aktiviti apa yang nak dilakukan.. Tiba2 sorang member ajak pergi main memanah.. Kami 5 orang tak pernah mencuba dan terasa ingin mencubanya.. (Awat ayat Putri ni skema sangat ni) Apa lagi, kami pun cepat2 pergi serang Stars Archery Berjaya Times Square  tingkat 5 dekat dengan McD, bowling & theme park.. Jom layan gambar kami di bawah..


Hebat ke kami semua ni?
Putri punya no. 11
Gaya dah ada.. Tembakan memanahnya hebat ke?


Seronok tak tengok kami main? Kalau korang nak mencuba, bolehlah ke Times Square ataupun mana cawangan lain yang ada kat Malaysia ni.. Pakej harganya boleh lihat gambar di bawah..

Credit pic to Lovelyshafa..
Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang game ni, 
ataupun dimana cawangan2nya berada..
Selamat mencuba..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Monday, October 10, 2011

♥Bulan yang cantik di malam 9.10.11♥

Korang2 tengok tak bulan yang cantik yang dok heboh2 
satu dunia tu.. (ayat nak lebih je)
Putri tak sempat tengok sebabnya duk terbaring dalam bilik 
kepenatan melampau setelah kuar jalan2 bersuka ria..
Ruginya Putri.. Huwaaa.. :(


Mereka panggil kejadian ni sebagai fenomena 
Indahnya ciptaan Tuhan..
Fenomena ni berlaku disebabkan pembiasan cahaya bulan
daripada kristal ais di bahagian atmosfera..
Nak tau lebih lanjut, korang google la sendiri yer..


Terdapat kalimah Allah di situ.. Allah Maha Besar!
Tarikh kejadian fenomena ni pun cantik.. 
"9.10.11"
Nombor tersusun je..
Dapat buat tarikh nikah pun cantik nie..
Tapi dah lepasla.. Heeee...


Psst: Putri masih menanti2 putera raja Putri.. 

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, October 8, 2011

♥I follow u, u follow me♥

Ramainya orang jadi macam Salih Yaacob dalam 
dunia blog nie, mana taknya, selalu dengarkan
"I Follow" trademark Salih Yaacob tu..
(Betul kan kawan2? Ke Putri salah?)

Tapi dalam dunia blog ni, di belakang perkataan 
"I Follow" terdapat tambahan perkataan "Follow me back"
(Kan.. Kan.. Kan.. Kawan2? Baik cakap ye.. Nanti Putri majuk kang)
Okay, sebenarnya Putri nak cakap pasal 
"I follow u, u follow me" dalam entri kali ni..


Sebenarnya Putri tak berapa suka dengan perkataan itu..
(Sapa setuju angkat tangan!!)
Bagi Putri nak follow tu biarlah ikhlas dari hati korang..
Jangan follow blog orang lain semata2 nak dia follow kita 
balik untuk menambahkan bilangan follower kita..
Bagi pendapat Putri la, jumlah follower yang ramai bukan menandakan blog kita sangat hebat, tapi sebenarnya 
bergantung kepada isi2 yang terdapat dalam blog kita tu..
Kalau isinya bagus, orang akan datang, komen beri 
pendapat ke, share segala maklumat dengan kita ke..
(Tibe2 xde idea nak tulis)
Cube korang fikirkan, dekat blog jumlah follower 
kita punyala ramai, tapi antara ramai2 tu, 
berapa orang je yang betul2 follow kita?
(Fikir jangan tak fikir.. Renung2kan dan selamat beramal! ^_^ )

Macam blog Putri nie takde isi yang bagus2 sangat, 
jadi tak ramai follower pun Putri tak kisah..
Adalah beberapa orang yang sudi follow setiap 
perkembangan Putri hari2 kat blog nie.. Putri pun membalas 
dengan follow juga perkembangan mereka hari2..
(Terima kasih banyak2 ye.. Sayang korang)

Di sini Putri nak tegaskan, Putri akan follow blog korang
kalau Putri suka.. Tak pun ikut mood Putrila.. 
Selalunya Putri follow blog yang banyak maklumat 
berguna ataupun tutorial..
Korang pun kalau nak follow blog Putri dialu2kan, 
Putri tak akan paksa korang..
Akhir kata semoga korang happy kunjung ke blog 
Putri yang tak seberapa ni..
(^_^)

Psst: Minta maafla kalau ada yang terasa ataupun Putri terkasar bahasa ke.. 

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Friday, October 7, 2011

♥GA Cat Paw Meow charm♥

Putri tiba2 terasa nak join GA yang dibuat oleh 
Di facebook fanpage Cats Garden ada buat GA


Putri share gambar paw kucing2 Putri yang ini..


KLIK gambar untuk SHARE gambar paw kucing2 Putri nie..



Syarat2 dia senang je bagi sesiapa yang nak join..



How to Participate
  1. Post a photo of your cat's paw on our Facebook fanpage. No limitiation.
  2. Get 25 shared or above. (Not "like")
  3. Done!
Terms & Condition
  1. This promotion valid from 05/10/2011 to 04/12/2011.
  2. Maximum 2 charms per person can win.
  3. Prizes will be sent out at the end of the promotion.
  4. DO NOT use copyrighted photo unless you have the permission.
  5. Random colour of the charm will be sent out

Putri cuma perlukan 
25 SHARE untuk dapat hadiah..
Ada sesiapa yang baik hati nak tolong Putri tak?
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Thursday, October 6, 2011

♥Terima kasih Tuhan!♥

Putri berasa bersyukur sangat dan berterima kasih kepada 
Allah kerana memberi rezeki kepada Putri..
Setelah lama Putri tunggu, akhirnya Putri berjaya
mendapat kerja yang bersesuaian dengan bidang Putri..
Tak sia2 usaha Putri berhari2 siang dan malam apply kerja..
Tak lupa juga kepada family dan kawan2 yang sentiasa 
doakan kejayaan Putri..

Start 18/10/2011 Putri akan bekerja di Sg Buluh..
Walaupun ditawarkan gaji sedikit tetapi Putri tak kisah..
Janji dapat pengalaman dan ianya boleh digunakan untuk mendapatkan pekerjaan lebih bagus di masa akan datang..
Susah untuk budak baru grad macam Putri ni cari kerja..
Semua kerja nak ada pengalaman..

17/10/2011 pula hari konvokesyen Putri di UPM..
Setelah penat lelah Putri belajar selama 3 tahun,
akhirnya tamat juga.. Seronoknye..
Dapat juga nanti Putri pegang segulung ijazah,
Bachelor Sains (Kepujian)-Kimia Perindustrian..
Tak sabar nak kelihatan seperti gambar di bawah ini..


Selepas ni bermulanya kehidupan Putri sebagai 
wanita bekerjaya setelah tamat kehidupan sebagai pelajar..
Mungkin Putri akan kurang update blog bila dah kerja..
Sebab utamanya takde berukband dan mungkin 
juga sangat2 busy nanti..
Doakan kejayaan Putri ye..

Psst: Windu zaman belajar bersama kawan2.. Hope kerja baru ni ok la.. 

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, October 5, 2011

♥Makanan tengah hari kami!♥

Laparnya.. Jom makan...


Ni makanan Putri..


Ni makanan kucing2 Putri..
Kami makan yang sedap2 hari nie..
Korang makan apa tengah hari nie?

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Putri sehebat Maksim Mrvica!♥

Wah!! Tajuk entry sangat gempak!!
Korang kenal ke sapa Maksim Mrvica tu?
Pemain piano terhebat dan terkenal tu..
(Putri pun baru kenal. Nampak sangat tak amik tau hal luar.. Huhuuu..)

KLIK gambar untuk kenal Maksim Mrvica
Adakah Putri sehebat dia seperti yang 
ditulis di tajuk entry tu??


Korang pikirla sendiri..
Putri malas nak jawab..

Pssst: Pandai ke Putri main piano tu? Berangan je lebih.. Maybe one day tercapai segalanya!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, October 1, 2011

♥Bermain salji di Snowalk i-city♥

Salam semua rakan2 blogger.. Cuti2 hujung minggu ni korang2 rancang nak buat apa? Ada plan nak pergi bercuti mana2 ke? Kalau tak tahu nak ke mana, jom kita ke i-city.. Di sana ada macam2 keseronokan yang boleh didapati antaranya boleh melihat keindahan lampu2 yang cantik, boleh melihat haiwan2 di mini zoo, dan juga bermain salji di Snowalk i-city.. Tengok tajuk entry pun pasal snowalk kan.. Putri nak share kepada anda keseronokan Putri bersama adik2 dan sepupu Putri ketika mengunjungi Snowalk.. Jom layan gambar2 di bawah..


Putri dengan sepupu Putri, Ina..
Putri dan adik2 Putri, Syam dan Harith..









Effect kesejukan melampau.. Habis spek kami dan juga lens kamera..

Seronok tak lihat gambar2 kami?
Sekarang jom layan video pula di bawah..

Sorry la video gelap.. Ni video Putri dan sepupu main gelongsor ais..

Ni adik2 Putri kononnya nak tunjuk kuar asap dari mulut. Tapi tak nampak..

Harga masuk Putri ingat untuk dewasa je.. RM20.00 sebelum jam 6.00 petang dan RM25.00 selepas jam 6 petang.. Sekali pakej dengan baju sejuk. Sila pakai kasut siap2 semasa datang ke sini. Kalau nak sewa kasut RM10.00.. Korang boleh pergi sini untuk mengisi cuti hujung minggu.. 

Psst: Putri sebenarnya nak pakai baju sejuk yang topi ada bulu2 tu. Tapi tak dapat. Dah habis. Sedih.

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...