Sunday, August 28, 2011

♥Selamat hari raya aidilfitri dan merdeka♥

Salam kepada semua rakan2 blogger..
Putri nak ucap selamat menyambut hari merdeka dan juga hari raya aidilfitri..



Jangan lupa kibarkan jalur gemilang 31 Ogos nie..

Kepada semua yang ingin pulang ke kampung berhati2 ye..
Pandu cermat jiwa selamat..
Putri sekeluarga alhamdulillah selamat tiba di kampung..
Paling syok pasang lagu raya "Balik Kampung" dalam kereta semasa on da way nak balik kampung tu..
Kepada adik2 pula yang suka bermain mercun tu, kalau nak main mercun hati2 jangan sampai terbakar diri pula..
Masa kecik2 dulu Putri pun suka main mercun, bunga api..
Semoga korang semua gembira di hari raya bersama family, sanak-saudara, sahabat2..
Saling bermaaf-maafanlah kita di pagi raya..
Putri nak tujukan lagu nie untuk korang semua..


Jemputlah datang beraya rumah Putri nanti..
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Happy birthday to me♥

Happy birthday to me..
Happy birthday to me..
Happy birthday to Putri..
Happy birthday to me..


Tanggal 22 Ogos amat bermakna buat Putri..
Tarikh Putri dapat melihat dunia buat pertama kalinya..
Pada tahun bila rahsialah ye..
Sedar tak sedar usia pun makin meningkat..
Tapi tak tua lagi ye..
Masih muda remaja lagi..
(^_^)

Putri sambut birthday kat kampung..
Ingatkan takda sapa nak celebrate, 
tiba2 sepupu call kata nak datang..
Celebrate lepas berbuka puasa..
Mereka bersusah payah buat kek birthday Putri..
Terima kasih to all my lovely cousins..
Kad birthday to kawan Putri bagi..
Ramai kawan2 wish birthday Putri melalui hp dan juga fb..
Tapi pagi2 lagi Putri dah dapat kejutan..
Ada no tak dikenali wish birthday Putri..
Putri tak sangka rakan blogger@follower setia blog Putri mesej no hp Putri wish birthday..
Thanks to Mama Aini sebab wish my birthday..
Tak sangka mama ingat tarikh itu..
Thanks juga kepada semua yang wish birthday Putri..
Mak Putri bagi hadiah birthday telekung..
Thanks mak..
Heee.. Dah lama takda telekung baru..
Harap2 Putri menjadi semakin matang dan tabah menghadapi dunia yang makin mencabar nie..
(^_^)


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, August 16, 2011

♥Pulang ke kampung halaman♥

Salam semua..
Esok Putri akan pulang ke kampung di Perak..
Putri teman opah di kampung, kecian opah duduk sorang2..
Putri stay sana sampai rayala..
Ikut hati berat nak balik kampung awal2 sebabnya ingat nak sambut besday dengan yang tersayang..
Tapi fikir kecian kat opah, takpelah Putri berkorban..
Huhuhuuuu..
Putri mungkin akan rindu dekat korang2 semua sebabnya kat kampung takda internet..
Dulu rumah opah ada internet, tapi dah potong, membazir takda siapa duduk situ..
Tengah mencuba meminjam berukband..
Kalau tak dapat jugak, try lepak kat cc..
Kalau tak boleh jugak, Putri akan menyepi sampaila habis raya..
Putri nak ucap awal2la takut tak sempat ucap pulak nanti..
Putri nak ucap selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya yang bakal menjelma tak lama lagi..
Pulang ke kampung halaman masing2 dengan berhati2 yer..
Ingatlah orang yang tersayang..
(^_^)

Pssttt: Nak hadiah besday dan duit raya.. Jangan rindu2 Putri yer.. ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, August 13, 2011

♥Mari dapatkan segera!!♥

Salam ramadhan semua..
Hari nie Putri nak promote barang baik punye kat korang2 semua. Mesti korang semua suka..
Nak tahu apa tak?
Ok barang tu adalah..
Pen Digital Membaca Al-Quran..

Harga cuma RM360.00 sahaja..


Pen digital Al-Quran ni boleh membaca dan menterjemah ayat2 yang terdapat di dalam Al-Quran..
Mudah sahaja cara penggunaannya..
Cuma sentuh sahaja di Al-Quran dan ianya akan membacakan ayat tersebut..
Menarikkan pen digital Al-Quran ni??

Kalau korang nak beli banyak2, harganya seperti berikut:
RM320.00 senaskah untuk 5 unit
RM300.00 senaskah untuk 10 unit
RM200.00 senaskah untuk lebih 20 unit

Pakej yang terdapat dalam produk ini adalah:
Al-Quran
Muqaddam (sesuai untuk kanak2)
Manual cara penggunaannya
Pen reader (M-1)
Earphone
USB cable
2 bateri AAA

Kelebihan produk ini adalah:
Dibaca oleh 3 qari
Terdapat terjemahan ayat dalam bahasa melayu dan english
Mudah digunakan dan pelbagai fungsi
Boleh berfungsi sebagai mp3, simpanan lagu nasyid dan doa
Memori simpanan 2GB
Kualiti bunyi yang baik, speaker lantang dan jelas
Mudah dibawa ke mana2

Tidak tahu cara nak gunakannya?
Jangan risau!!
Lihat video ini untuk melihat cara2 penggunaan 
pen digital Al-Quran ini..



Kos penghantaran adalah free untuk semua tempat..
Kalau berminat bolehlah contact hp Putri di 017-6414708..
(^_^)
Pssttt: Harap2 adalah rezeki untuk Putri!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Thursday, August 11, 2011

♥Bersabarlah hadapi segala dugaan♥

Khas untuk anda dari Putri!! 


Pstt: Kawan Putri selalu suruh baca doa nie!! ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥PERHATIAN:Baca dgn teliti♥

Putri dapat maklumat nie dari kawan di FB..

Putri pun mencubanya..
Terkejut lihat apa yang dipaparkan..
Korang cubalah juga..
Lihat bawah nie..
Cuba anda buka mana2 blog kawan or blog anda sendiri..
Contohnya: blog.blogspot.com

Kemudian, buka semula blog tersebut,
tapi dengan membuang huruf 's' pada perkataan blogspot..
contohnya: blog.blogpot.com

Lihat apa hasilnya!!
Selamat mencuba..
(^_^)


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, August 10, 2011

♥Makan ABC boleh mati??♥

Siang tadi baru Putri post entri gambar2 ABC yang lazat sampai menitik air liur tengoknye..
Lepas berbuka puase, dengan perut kekenyangan,
 Putri layan FB..
Terkejut kawan post status takut nak makan ABC dan otak2..
Pulunlah Putri tanya kenapa..
Tapi lambat tol jawapannya..
Then Putri pergi merehatkan diri dengan membaca 
surat khabar Metro..
Terkejut, tak terkata, takutnye..

Putri pown bacalah..
Rupanya2 dia meninggal selepas makan ABC dan otak2 yang dibeli dari Bazar Ramadhan..
1 family sakit perut tapi yang meninggal sorang je..
Kecian dia..
Takziah Putri ucapkan kepada keluarga arwah..

Kepada semua peniaga, Putri nasihatkan jagalah kebersihan..
Jangan pikir nak untung jer..
Tapikan, kenapa 1 family nie je kena??
Orang lain yang beli dekat peniaga tu or 
bazar ramadhan tu tak kena ke?
Urm.. Renung2kanlah.. dan selamat beramal..
(^_^)

Klik ABC untuk baca post entri Terliur habis.. Dugaan! dan KLIK Anak terbaring mulut berbuih! untuk ke page Metro online!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Terliur habis.. Dugaan!!♥

Tap.. tap.. menitik air liur..


 
 

Psstt: Putri dapat nie dari email.. ^_^

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Monday, August 8, 2011

♥Pelik bin ajaib sungguh!♥

Semasa Putri tengah interview pagi tadi..
Tiba-tiba......
"U nie chinese ke? Muka u macam cinala.. 
Mix ke?" kata penemuduga..

Putri dengan membuat muka pelik berkata: "Yeke?"

Apa pendapat korang?? Muka Putri macam cina ke? 
Putri rasa tak pown..
Lihat antara gambar2 Putri di bawah nie..

Psstt: Terasa bangga seketika bila penemuduga berkata begitu!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥My First Interview:Relax!♥

Salam semua..
Macam dah lama je Putri tak update blog nie..
Putri sibuk dengan interview kerja Putri..
Berlambak2 kerja Putri apply tapi baru ada 1 job sangkut dan dipanggil interview..

Alhamdulillah..
My first interview berjalan dengan lancar..
Relax je rasanya..
Walaupun kerja tu tidak berkaitan dengan bidang yang Putri belajar di UPM..
Walaupun gaji yang ditawarkan sedikit berbanding dengan gaji yang sepatutnya Putri dapat mengikut degree yang Putri ada..
Tapi Putri tetap menerima job tersebut..
Takpela menimba pengalaman..
Putri tak memilih soal kerja..
Janji dapat kerja, dapat gajinye..

Putri akan start kerja selepas raya..
Dia cakap "saya bagi u cuti raya dulu, baru datang kerja. 
Baru u happy nak datang dan buat kerja."
Nasib baiklah dia memahami..
Dalam masa yang sama Putri tak akan putus asa mencari kerja yang berkelayakan dengan degree yang Putri ada..
Korang2 semua doa2kan yer kejayaan Putri..
Doakan semoga Putri mendapat kerja yang bagus2 dan dimurahkan rezeki..
Lastly nak ucap terima kasih kepada blogger2 yang datang singgah, komen dan follow blog Putri nie..
(^_^)


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Friday, August 5, 2011

♥Apa nama Jepun korang?♥

Marilah cuba kawan2..

TRY YOUR NAME IN JAPANESE:

A= ka, B=tu, C= mi, D= te, E= ku, F=lu, 
g= ji, H= ri, I= ki, J= zu, K= me, L= ta, 
M= rin, N= to, O= mo, P= no, Q= ke, 
R= shi, S= ari, T= chi, U= do, V= ru, 
W=mei, X= na, Y= fu, Z= zi ..



Nama Putri dalam Jepun adalah:


nodochishiki kitafukatokiku



Kelakar je nama Putri tu kan..
Nama korang pula apa yer??


P/s: Putri dapat nie dari rakan FB dan juga blogger Azreenashafiqah Azmee..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Thursday, August 4, 2011

♥Artis terbaru! Sedap ke suara tu?♥

..Salam ramadhan semua..
Hari nie Putri nak kenalkan seorang "artis" terbaru..
Heheheeee.. artis ke??
(^_^)

Nak tau sapa tak??
Lihat di bawah nie yer..





Haaa.. Nie lah dia orang yang Putri cakap2kan nie..
Artis sensasi STRIDE.. saudari Mai..
(Tak buleh le bagitau nama penuh di sini)

Korang nak dengar sedap ke tidak suaranya??
Meh lihat video di bawah ini..
Korang nilailah sendiri yer..



video

Alamak pendek sangat yer videonye?
Tak puas ek dengar?
Meh dengar yang panjang cikit nie..






Heheheee... Sedap tak??
Video gelap sebab tutup lampu masa karaoke..
Orang yang dok pilih2 lagu tu masa saudari Mai nyanyi tu Putrilah..
Kami memang boleh dikatakan tiap2 minggu pergi karaoke..
Ketagih tu....
Heheheee.. itu je nak cerita..
Bai..bai..bai..
(^_^)

P/s: Putri memang giler karok walaupun suare xsedap mana..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Segmen : Saya nak!♥

Saya nak.. nak jugak.. nak jugak..
Apa kena dengan aku nie??
Gila ke apa.. Hahahaaa..
Sebenarnya Putri join segmen blog Adamainaa..
KLIK banner untuk join!!
Cara nak join senang, 
Mula2 dia suruh kita pilih nak apa antaranya:

1. Header 
2. Banner
3. Poster
4. Kad raya
5. Doodle

Kemudian...
1. Buat entry korang nak apa, pilih 1 je ya.
2. Letak tajuk entry tu : Segmen : saya nak ! letak banner skali~ pheww~
3. Letak link blog adamainaa skali dalam entry tu, senang kawan-kawan lain nak join.
4. Da siap, submit entry korang. letak link kat dalam ruangan komen di entry ni.

Ok lah.. Putri nak headerla.. 
Nak header yang cantik2.. 
Sebab jeles tengok kawan2 blogger yang lain ada header yang cantik..
Putri tak kreatif nak buat sendiri..
Tapi sebenarnya yang paling penting Putri join nie sebab nak memeriahkan majlis..
Nak kenal ramai blogger..
Tambah2 Putri dah tahap bosan giler takda kerja nak buat..
Tanam anggur je yang tak besar2 lagi..
Tu yang dok pulun join segala segmen yang ada..
heheheee..
(^_^)
Ok lah... itu je nak coret di sini..

Tarikh tutup 4 ogos 2011 sebelum 12 malam yer..
Pssttt: Putri punye entri nie boleh dikire gred A tak??

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Anda mahu doodle percuma?♥

Korang2.. nak tak doodle percuma?
Kalau nak, jom kita join GA yang dibuat oleh Cik Nadhirah..
Putri nak join..



KLIK banner untuk join GA!!
Syarat2 penyertaan adalah:
-follow blog nad dan needle and thread
-like page needle and thread  (sila log in facebook terlebih dahulu @ kalau tak boleh jugak, search je kat facebook : needle and thread )
 -buat satu entry @ tumpang mana-mana entry tentang giveaway ini.
 -copy banner dan lekatkan pada entry tersebut dan link terus ke sini.
 -tag 2 orang blogger lain *tak wajib
- tinggalkan url entry tersebut dekat comment box entri.
 Hadiah menarik2 tau:

1)  doodle x 3 *nad lukis sendiri hehe
2)  domo keychain tajaan needle and thread x 1
3)  hp pouch tajaan needle and thread ( boleh pilih design ) x 1
4)  edit keseluruhan blog x 2




Putri nak tag kepada:



P/s: Putri tengah rajin nak join GA.. Korang?? Tak nak join ke?

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, August 3, 2011

♥Segmen Miss Nadya :: Saya Seorang Blogger Wanita♥

KLIK banner nie untuk join!!



..Salam ramadhan semua..
Hari nie tiba2 rasa nak join segmen yg dibuat oleh Miss Nadya..
Terbuka kepada semua blogger tidak kira lelaki/wanita..


Saya adalah seorang blogger wanita yang bernama Putri ilyanie..
Boleh panggil saya Putri atau apa2 jelah yang korang suka..
Blog ini diberi nama Kisah Hidup Putri ilyanie..
Salam kenalan semua..
(^_^)

♥♥♥♥♥

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥JAWATAN KOSONG!! Rugi siapa tak mohon!♥

Cepat2 sebelum terlambat mengisi jawatan kosong ini!!
Anda pasti tak akan rugi..
(^_^)








P/s: Sumber dari google image

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, August 2, 2011

♥Enjoy di Pulau Pangkor♥

Salam ramadhan semua..
Hari nie baru berkesempatan nak update cerita2 yg dah basi..
Tapi takdelah basi sangat..
Hari2 terakhir di Lumut Putri dan kawan2 pergi bercuti di Pulau Pangkor..
Best pergi beramai2..
Kawan2 kami di UPM datang Lumut untuk bercuti juga..
Kami pergi 9 orang semuanya..
Putri, izzah, ita, syidah, kak mai, fifi, ifah, ros dan zida.
Agak kelam kabut jugala sebelum pergi tu..
Nasib baik kak mai pergi, ada kereta nak ke Lumut dan nasib baik Arep sudi menghantar pergi dan balik dari Lumut.. 
Jasa anda kami kenang..
(^_^)
Kami rancang nak bertolak naik feri pagi, tapi menanti kehadiran seorang sahabat ni, kami naik feri tengah hari..
Takpelah janji dapat pergi ke sana..
Sampai sana rancang nak naik van je pergi jalan2, aleh2 mahal tol casnye..
Kami buat keputusan sewa motor je..
Senang nak ke mana2..
Kami sewa 5 motor semuanya..
Dugaan sampai ke sana tak habis lagi bila hujan masa kami sampai..
Nasib baik tak lebat, rintik2 jer..
Meh lihat keseronokkan kami disana..




















Hope kite dapat bercuti macam nie lagi ye kawan2..
(^_^)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...