Monday, January 31, 2011

♥Jom Layan Lagu Korea!! BEST!!!♥

Aku ni takdalah minat sangat cerita korea.. 
Tapi tengoklah juga.. 
Cuma tak fanatik..
Aku cuma ada sesetengah cerita korea je yang aku minat sangat..
Antaranya ceritanya adalah 
The Successful Story Of A Bright Girl..
Cerita dia sangat best.. 
i like..
Ni lirik lagu Love Song dalam cerita 
The Successful Story of a Bright Girl..

Jogumshig hanashig ne maumur gajyoga
onuse ne jonbu da hunduro borin no
hanbondo obdon iron il nega we irorka

Phiharyo hebwado ne maumi monjoga
onuse ni mosub nan jikhyojugo manunde
usum dwie sumun noui surphumi nawa darmasorka

To ollyo yaghejir temada
nor jabajur gu sarami narji molla
nege we nar byonhage hejun norur wihan

LOVE SONG LOVE SONG LOVE SONG nar

Modungor da ganung hage hanun gu sarangi negen nonika
gidaryo julle ne sarangi ni aphe sonun narkaji

Nar momchun saramun obsosso sesangen honja yossosso
iji anhasso nuji anhasso saranirangor nor argijone

Modungor da ganung hage hanun gu sarangi negen nonika
gidaryo julle ne sarangi ni aphe sonun narkaji
Wonhanun jonbur gago shipho ne yogshimi nor gallanwado
gidaryo julle ne maumi ni aphe ganun narkaji


Lagi satu aku minat cerita My Love Patzzi..
Cerita dia best dan lagu pun best..
Ni lirik lagu Sweet Dream ( Lagu tema My Love Patzzi )

It's gonna be another day with the sunshine
hessarun naui changur barke bichugo banjum nunur tossur ten
gude misoga narur bangyoyo...
Ne bore sarjag imachugo sarang handago sogsagyojyo
ne morimathen morning coffee hogshi nega kumur kunayo?

It's gonna be another day with the sunshine
hessarun naui changur barke bichugo banjum nunur tossur ten
gude misoga narur bangyoyo...
When we can get together I feel paradise
iboda do hengbog harsunun obgejyoo ama gurorkoeyo
jigum ne gyothen gudega ijanhayo...
Nomu hunheso najochado shirho hessodon ne irumdo

wenji gudega bullojumyon yepugeman nukyojineyo
It's gonna be another day with the sunshine
gudega narur arumdabge haneyo narur anajulleyo
sarang handago marhejurkeyo...
When we can get together I feel paradise
machi nan yonghwasoge juingong chorom sarang badgi wiheso

gude mamsoge dashi theonan gojyo
Jigum isungan naboda hengboghan saramun obgejyo
keji anhge hejwoyo don't break it nan ikum aneso...
It's gonna be another day with the sunshine
hessarun naui changur barke bichugo banjum nunur tossur ten

gude misoga narur bangyoyo...
When we can get together I feel paradise
iboda do hengbog harsunun obgejyoo ama 

Semoga korang enjoy menghayati lagu2 ini...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Selamatkan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir!!♥

Aku terbaca tajuk ini di facebook..
Marilah sama2 kita berdoa agar mereka semua selamat..
Macam2 perkara berlaku sekarang...
Takutnya aku bila membaca dan mendengarnya..
Korang boleh follow blog ni untuk mengetahui perkembangan terkini mengenai perkara ini..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥InsyaAllah (Malay version)- Maher Zain♥

Sedap juga lagu 
 Maher Zain dalam 
versi melayu ni..
Lagu-lagu yang dia nyanyi 
semua sedap-sedap 
didengar dan penuh makna..
Macam ni lah yang bagus...


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, January 30, 2011

♥Broga.. Akhirnya kau ku tawan!!♥

Hahahaaa.. hari ini Ahad, 30/1/2011 aku happy sangat2..
Aku dapat pergi mendaki bukit Broga..
Yela teringin la nak pergi sebab tengok orang berpusu2 pergi sana..
Seronok ke? Apa yang menarik kat situ?
Aku pun pergilah.. Pergi dgn kawan aku.. Kul 5 pagi kami dah siap2 untuk gerak ke Broga..
Sebelum pergi, kami singgah beli air dan sedikit makanan..
Sampai je kat sana, keadaan gelap gelita.. Lampu suluh tak bawalah pulak..
Risau juga aku mula2, macam mana nak daki kalau tak nampak..
Tapi kami masuk jugak ke dalam.. Nasib baik ada orang jual lampu suluh kat situ..
Selamatlah.. Selesai satu masalah..

Penat jugaklah kami mendaki ke atas tu.. Sampai tengah jalan, pancit jap...
Kawan aku dah tak larat nak jalan.. Berhentilah kejap..
Dia bajet nak makan sikit dan minum air..
Sekali lagi masalah melanda.. 
Makanan dan minuman kami beli tadi tertinggal dalam kereta...
Tapi nasib baik ada sebotol air dalam beg tu..
Dapatlah hilangkan kehausan dan kepenatan..
Tapi nasib kami tak berapa nak baiklah..
Pergi cuaca hujan gerimis.. Huhuhuuuu.. Redha jela..

Memang ramailah orang naik kat atas sana..
Tak silap aku tadi ada 4 stage..
Nak naik stage 1 tu pun dah payah.. agak curam dan licin..
Tapi aku tak peduli semua itu.. mesti diteruskan perjalanan ini..
Heheheeee..
Kami naik sampai ke puncak Bukit Broga..
Susah payah kami tempuhi untuk mencapai matlamat kami..
Pelbagai halangan terpaksa ditempuhi..
Semua itu bukan satu masalah bagi kami.. Janji mendapat kepuasan..

Lagi mencabar apabila masa nak turun ke bawah.. Nak pulang..
Hujan makin lebat dan jalan2 semua licin..
Banyaklah dengar jeritan2 orang yang tergelincir ataupun takut nak turun..
Aku duk asyik jaga sangat pakaian tak nak bagi kotor, alih2 kotor teruk..
Semua gara2 aku buat stunt kat situ.. Hahahaaa..
Habis tu dah licin, payah nak turun.. Nak pegang takda benda nak pegang..
Aku pun apa lagi, gelungsur jelah turun bukit tu..
Sakit tangan dan punggung aku... Huuhuuuu..
Tapi best sangat.. Tak pernah buat sebelum ini.. Akan aku ingat jadi kenangan..

Akhirnya kami berjaya sampai ke bawah dan pulang dengan keadaan yang comot..
Thanks kepada kawan aku itu kerana sudi menemani dan membawa aku ke situ..
Tercapai hajat aku... 
Aku sertakan sebahagian gambar kat sana ye..

Saat ketibaabku ke atas bukit Broga
Baru dekat stage 1.. hee...
Agak mencabar di sini..

Akhirnya aku sampai ke puncak Broga Hill..
Tak lalulah nak pergi ke gunung tu.. Tangkap gambar pun jadilah..

Walaupun hujan dan payah nak turun.. bergambar tetap wajib bagi aku.. heeee...

Akhirnya dapat pulang dengan keadaan yang comot.. heee..
Ni aku sertakan sekali, aku rakam aksi sebahagian mereka2 yang sama2 naik ke Bukit Broga.. Gigih berusaha untuk mencapai kepuasan.. Dan inilah yang perlu diamalkan sepanjang hidup.. Usaha pasti mendatangkan kejayaan.. Tertunainya impian..



video


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, January 29, 2011

♥Mr B is my love♥

Hari ku penuh indah dan ceria kini..
Setelah Mr B muncul dalam hidup aku..
Tiada lagi kedukaan dan kekecewaan..
Sekarang dia menjadi peneman hidup aku..
I love Mr B..

Inilah Mr B aku.... Heee...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, January 25, 2011

♥Seronok ke berkongsi kasih??♥

Urm.. Tiba2 nak luahkan perasaan...
Semua orang mengimpikan untuk ada pasangan hidup masing2..
Dan selalu berharap dia hanyalah untuk kita seorang sahaja..
Aku gerenti ramai yang tak suka berkongsi kasih.. 
Dalam erti kata lain BERMADU...
Aku pun tak suka juga.. tak nak terjadi dalam hidup aku..
Tapi kalau terjadi macam mana??Kalau dah takdir??
Takut2.. Seboleh2 mahu dielakkan..
Aku selalu cakap dgn bf2 aku dan kawan2 yang aku anti poligami...
Tak sanggup bermadu.. Tak sanggup berkongsi kasih..
Cuma aku cakap kalau dah kahwin nanti, andai kata aku tak dapat beri suami aku anak..
Aku rela dia kahwin lain.. Huhuuu.. walaupun sedih...

Tapi seronok ke ye berkongsi2 ni..
Laki memanglah seronok.. Perempuan macam mana??
Mesti ada rasa sedih, cemburu kan..
Tapi ada yang aku tengok bahagia je hidup bermadu..
Ada juga aku dengar, baca sampai berbunuh2 sebab bermadu...
Macam kes baru2 ni yang bini no 2 tetak bini no 1 tu..
Dasyat2.. Yang laki dia pun 1 hal.. Pergi letak dua2 bini duk satu rumah ape hal..
Tak kan lah dia tak tahu tak digalakkan buat macam tu...
Ish.. ish.. ish...

Aku pun pernah rasa di duakan..
Mana tak nye.. bf2 aku semuanya suka curang2..
Memang hanginlah bila aku dapat tau..
Ada perempuan yang tak tahu laki tu tipu or sebenarnya ada awek takpe lagi..
Tapi bagi perempuan yang dah tau.. masih lagi nak tergedik2 macam mana??
Dulu aku biar je biar perempuan2 ni tarik diri sendiri..
Kena serang dgn perempuan2 selalu dah..
Bekas2 ex-gf, bf2 akulah punye keje..
Orang dah tinggalkan masih lagi nak terkejar2..
Urm.... Urm... Urm...

Aku rasa aku tak boleh berkongsi kasih kot..
Aku seorang yang kuat cemburu.. tapi tak cuba tak tahu lagi kot..
Yelah.. Bayangkan bila hidup bermadu, nanti laki kita tak dgn kita sepanjang masa...
Dia mesti kena pergi ke tempat bini dia yang lain..
Tinggallah kita sorang2.. sedih2.. tak best..
Hurm.. entahlah...
Tapi orang cakap selalunya apa yang kita tak nak sangat dalam hidup kita, itu yang kita akan dapat...
Betul ke??? Biarlah takdir yang menentukan segalanya...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, January 22, 2011

♥Di pohon LBS!!♥

Hello semua.. Indah tak hari anda hari ni...
Aku nak cerita mengenai kunjungan aku ke pokok setan..
Alaaa pokok yang ada dalam cerita Lagenda Budak Setan tu..
Aku gerenti ramai yang dah tengok cerita tu.. Best kan...
Dan aku sure ramai yang nak bergambar kat pokok tu..
Termasuklah aku!!!

Aku memang happy giler lah..
Tercapai hajat aku.. Thanks kepada rumet dan jiran bilik sudi ajak saya ke situ...
Sebenarnya kami pergi untuk sambut birthday kawan aku...
Happy birthday to Yusra, Zahra dan Noriah!!!
Kami pergi tengah hari buta.. Panas terik...
Orang lelaki sibuk solat jumaat, kami ke sana bersuka ria...
Hahahaaa.. pedulik ape.. janji enjoy!!!!

Sampai2 pagar tutup.. Tapi kami tak peduli.. 
Menyelinap masuk jugak.. hahahaaa....
Penat jugaklah nak sampai ke pokok tu..
Bila dah sampai.. happy gila...
Kami pergi dengan 3 motor dan 1 kereta...

Aku sertakan sebahagiaan gambar kami di sana!!!
Hope korang enjoy melihatnya...

Penat mendaki!!!



Kek birthday

Gambar ni sebenarnya nak tangkap gambar kami nak lompat.. tapi tak jadi2.. heee..




Hope keceriaan ini berkekalan selamanya!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Karaoke sepuas hati!!!♥


Hari cuti Thaipusam hari tu aku & rumet pergi Jusco Cheras Selatan!!!
Tak dirancang pun.. last minute punya rancangan...
Disebabkan bosan tak tahu nak buat apa.. 
Dan disebabkan minat kami sama iaitu KARAOKE!!!
Kami pun pergi sana karaoke 3 jam...
Thanks kepada ehem2.. sudi menghantar dan menjemput kami pulang..
Jadi drebar kami pulak anda ye.. sowie...
Its me!!!
My lovely roomate!!
Aku memang hobi karaoke.. rumet2 aku pun..
Tak ingatlah berapa banyak lagu kami nyanyi...
Terasalah panas tekak ni nyanyi tak henti2..
3 jam tu.. gila betul kami ni...
Aku sertakan sebahagiaan gambar time tgh karaoke...




Heheheee.. seronok dapat karaoke..
Kalau korang nak karaoke kat tempat kami pergi ni, bolehlah pergi Jusco Cheras Selatan..
Untuk maklumat lebih lanjut, KLIK gambar first sekali tu.. Gambar Greenbox Karaoke!!!Ok enjoy your day!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Thursday, January 20, 2011

♥Nak juga pergi Broga!!!♥

Huuuu... sekarang kawan2 aku ramai yang berlumba2 nak pergi Broga..
Aku mula2 dulu tak tahu pun apa tu Broga? Kat mana? Best ke?
Pastu kawan2 aku ceritalah Broga tu sebuah bukit kat Semenyih..
Dorang cakap pemandangannya cantik...
Mereka semua pergi sana malam or sebelum subuh...
Nak melihat dan menyambut terbitnya matahari pagi...
Mesti cantikkan suasana tu... romantik...
Kalaulah dapat pergi bersama orang yang tercinta...
Huhuhuuuu.. mesti sangat best...
Kawan aku cakap angkasawan negara kita pun tangkap gambar kahwin kat bukit tu...
Teringin nak pergi... takda ke sape ke nak bawa aku???
Sedihnya... huwaaaa... hurm....
Takpelah.. sabarlah Putri...





PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, January 19, 2011

♥Layan Filem Khurafat♥


Hello.. hello.. hello...
Sekarang tengah heboh pasal filem khurafat dekat wayang...
Kawan2 aku semua dah pergi tengok. aku pun tak nak ketinggalan..
So, aku pun pergila tengok filem khurafat nie semalam...
Dengan cuaca hujan lebat, kami pergi Jusco Cheras Selatan. Dah bosan dekat Mines je..
Tapi kami pergi masa tu nak malam dah, so tak ramaila dalam panggung tu..
Urm.. bagi pendapat aku, aku bagi filem ni 3 bintang...
Ok lah.. takda la tak seronok sangat dan takda la best sangat..
Banyak part2 yang terkejutla dan ada part yang kita tak sangka2..

 Paling tak tahan part ni.. dia pergi dukung mayat tu...
Kalau akulah.. tak sanggup... takut gila...
Aku ni dah la penakut, tapi suka tgk cerita yang seram2. heee..


Disebabkan kami terlalu excited nak pergi tgk wayang....
Sampai lupa tutup lampu kereta...
Keluar wayang je, kami pergi tandas.. Lepas tu..
Aku dengar orang dok umum no plat kereta, macam kenal no tu..
Rupa2nya kereta dia.. tu la, tak tutup lampu.. tak mau hidup terus keretanya..
Huhuhuuuu.. dugaan.. dah la masuk parking palang buka, tiket takda..
Masalah... masalah.... tapi takpalah.. janji enjoy!!!

Bukti ni tau aku g tengok... heeee....

Heee.. walaupun banyak dugaan semalam, thanks sebab bawa saya tengok filem tu.. seronok...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, January 18, 2011

♥Selesai sudah PTLC aku♥

Morning semua.. baru nak update blog..
Nie nak cerita pasal aku buat experiment semalam..
Semalam 1 hari duduk lab buat PTLC..
Paling penat nak spot kat plate tu sampai habis sample tu...
Giler nak habiskan.. mau 2 hari di buatnya...
Kami buat separuh je.. dah tak larat...
Ni lah plate nya... sebelum di spotkan..
Aku dan Ros
Bertungkus lumus aku buat.. penat..
Sorrylah gambar tak berapa cantik.. kamera hp biasa jer...
Heheheheeee.....
Lepas kami spotkan kena masukkan dalam chamber dan tunggu hasilnya..

Ni chamber PTLC
Ni kami dah masukkan plate..
 Nampak tak yang colour kuning tu?? tu nanti dia naik dan nampaklah 3 garisan..

Ni aku punya.. tak bape jelas coz warna cair sangat..
Ni ros punya... jelas..
Kami korekkan kawasan tu dan rendam dalam solvent...
Last sekali lepas dah rotavate.. kami buat TLC untuk pastikan dapat 1 spot je untuk setiap layer tu..
Dan kami berjaya... Alhamdulillah!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, January 16, 2011

♥Banyaknya toksin!!♥

Setelah sekian lama aku tak pakai foot patch nie..
Semalam tiba2 aku rasa nak pakai..
Bangun pagi2 tengok2.. Ya Allah.. hitam giler la.. banyak...
Hohohohoooo.. dasyat2 aku nie..
Tapi menurut kakak master aku, kami budak kimia macam aku nie memang banyak toksin dalam badan..
Mana tak banyak, hari2 hidu bahan kimia.. huuuuuu...
Boleh mampus lah kami nie...
Heheheeee.... Tapi nak buat macam mane.. dah bidang kami...
Hahahaaaa.... terima jela...
Aku mula pakai foot patch nie masa cuti sem hari tu...
Aku keja partime kat Suarasa dan MAHA 2010...
Kami niaga foot patch jenama Raja Detox dan Raudhah..
Hahahaaa... dari situ la aku mula pakai benda tu...
Sebelum nie tak pernah try pun.. heheeeee...

Ni aku pakai semalam.. Banyakkan???
Ni sebelum di pakai la..
Sekarang aku jual Raja Detox kat UPM...
Cari duit lebih.. student.. banyak nak guna duit...
Harga pasaran Raja Detox tu RM25...
Ada 10 keping untuk 5 malam...
Yela untuk dua2 belah kaki lah..
Tak kan lah nak pakai sebelah kaki je kan.. tak seimbang nanti...
Tapi kat UPM aku jual RM20 je..
Aku pun student faham.. takda duit banyak..
So aku jual la murah.. heeeee...
Kepada student2 UPM kalo nak order boleh email saya ye...


Hahahaaa.. korang try lah.. mesti keluar semua toksin2 korang.. 
Cuba dulu baru tahu...
Korang boleh klik kat gambar Raja Detox tu untuk mengetahui maklumat yang lebih lanjut....

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...