Friday, December 31, 2010

♥Keluarga aku♥

Hari nie mau cerita pasal family aku..
Aku nie anak sulung dari 3 adik beradik..
Dua2 adik aku lelaki.. aku je pempuan..
Huhuhuuuuuuu...
So.. campur mak bapak aku.. 5 orangle semuanya..
Aku sayang sangat family aku...
Tapi family aku nie tak semeriah...
Macam family sedare mare yang lain...
Sonyap je kami nie....


Nie lew gambor aku 1 family.. Hahahaaa... 
Ayah aku nama Sidek dan mak aku Norlela...
Kalau umur aku 22thn.. so anniversary deme yg ke 23thn la..
Heheheeeee....


Yang ini aku le.. Takkan tak kenal kot...
Hahahaaaa.. macamle aku nie famous sgt..
Huhuuuuuu....
Gambor nie adik aku yang edit..
Nampak tembam plak... ke memang tembam??
Tetttttttt.... Heeeeee..
Aku study kimia industri kat UPM...
Nak tahun akhir dah...
2011 sem aku yg terakhir...
Harap2 dapatle grad dengan cemerlang...


Yang nie adik aku bawah aku..
Hisyam namanye... study multimedia xsilap aku..
Dia nie pandai bab2 edit gambor... lawa2..
Dia pnye logo or trademark.. Creativeheart..
Kalo korg nak tgk hasil2 yg dia wat blh klik gambor dia.. 
T terus masuk kat blog dia..


Yang nie pulak adik aku yang last sekali..
Harith namanye.. student Uitm..
Amik kos pengurusan maklumat..
Aku pown xbpe tau bidang tu pasal pe.
Dalam family aku dia yg terer english dari kami...
Hahahaaa.. tapi aku n hisyam terer matematik..

Aku ngan adik2 memang minat muzik...
Minat menyanyi.. karoke semestinye..
Aku semua lagu layan terutama yang jiwang2 r..
Hisyam pown lebih kurang aku gak... heee....
Cume Harith je yg lain sikit...
Dia layan lagu2 omputih je... huhuuuu...

Ape2 pown yang berlaku aku tetap sayang family aku nie..
Sampai akhir hayat aku...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, December 29, 2010

♥Jalan2 di i-city dan cyberjaya♥

Hahahaaaa...
Aku nie suka sangat jalan2...
Pantang di ajak.. aku ikut jew...
Aritu aku g i-city dan cyberjaya dengan sedara mara aku..
Dengan aunty sekeluarga dan mak cho sekeluarga..
Spupu aku epy@ En butang amik aku kat UPM...
Nak sangat g i-city tu...
Padahal aku dah g sebelum nie..
Tapi sebab first time g xde gambar.. tak bawa kamera..
Yela.. orang tersayang wat suprise...
Siap kena tutup mata masa nak sampai sana..
Suke2 sangat time tu..
Pergi dengan family dia..
Tak tau plak dia nak bawa g sana.. tak diberi tau location..
Masa tu g tak payah bayar pown..
Free je.. sekarang kena bayar le pulak..
1 kereta RM10.. mahal giler..
Hahahaaaa...
Sampai sana bergambar sakan le aku..
Epy jadi tukang tangkap gambar2 aku.. dah le kamera dia..
Heheheee.. sesekali buli dia.. pe salahnye..
Memang best lew..
Nie aku letak cikit gambar2 aku kat i-city..



Sedare mare aku nie kat i-city




adoi.. golap pulak gambar aku... huuuu...
i like purple...
Sebelum kami g i-city.. kami g cyberjaya..
Haaa... Tempat tu first time aku g..
Alaa.. just tempat taman rekreasi je...
Lepak2 petang2 release tension..
Best giler... tapi hujan renyai2 pulak time tu..
Namun tu semua tak dapat halang kitaorang..
Tuk enjoy.... heeee...
Nie sebahagian gambar2 kat cyberjaya tu...



Model ke?? layak ke?? tettt...
Dah lame tak main...
Kecik2 dulu tak merase kot..

Nie aunty aku.. hahaaa.. kebudakan kan..
Apa2 pun thanks kat spupu aku bawa aku g jalan2...
Suke.. suke.. suke..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Lirik aku cipta sendiri♥

Cinta Tetap Tercipta

Tidak ku sedari
Kau hadir dalam hidupku
Menceriakanku,
Setelah ku terluka,
Dengan peristiwa lama,
Kau membantuku,
Lupakan segalanya.

Aku merasa bahagia,
Dengan kehadiranmu,
Di dalam hidupku,
Ku harap untuk selamanya,
Bukan hanya sementara,
Tidak lagi ku sanggup,
Menanggung derita.

Engkau,
Mencintai aku
Menyayangi diriku,
Begitu juga denganku,
Walau,
Kita jarang bersua,
Hanya berhubung sahaja
Cinta tetap tercipta.

Perkenalan tidak disengajakan,
Bermula sebagai teman,
Menjadi pasangan,
Dengan izin dari tuhan,
Tanpa sebarang halangan,
Daku mengharapkan,
Ia berkekalan.

Engkau,
Mencintai aku,
Menyayangi diriku,
Begitu juga denganku,
Walau,
Kita jarang bersua,
Hanya berhubung sahaja,
Cinta tetap tercipta.

Rentak : Bukan Diriku (Samsons)

Pssttt: Aku cipta lirik nie 3 tahun lepas... time tu tengah hujan lebat.. 10 minit siap.. heee...
PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, December 28, 2010

♥Betina tak guna♥

Hoi betina tak guna!!!
Ko hina2 aku.. buruk2kan nama.. caci maki aku...
Ko pikir ko tu bagus sangat ke???
Dah la tak cantik.. gemuk pulak tu...
Tak sedar diri...
Perempuan tak tahu malu..
Spesis ape ko nie???
Selagi nama aku ada kat facebook dan blog ko...
Selagi tu aku tak akan maafkan ko..
Dan semua orang tahu aku takda kena mengena dgn hal ko..
Kenal ko pun tidak..
Tetibe nak melenting suh aku bayar hutang plak...
Kalu aku report polis.. saman ko..
Aku menang la wei...
Sebab ko mengganggu hidup aku..
Buruk2kan dan hina aku...
Aku boleh amik tindakan atas ko la...
Klo ko muncul lagi dalam hidup aku..
Aku akan pastikan ko terima balasan setimpalnya...
Masa tu baru ko menyesal ganggu hidup aku...
Ko suka main haram itu ini kan???
Okay...
Cik Nooradibah..
Aku haramkan ape yang ko makan tu..
Sebab semua tu duit aku.. dan aku bukan beli tuk ko makan..
FAHAM!!!!
Sape suruh tergedik2 dulu...
Terimalah akibatnya..
Aku akan ingat perbuatan ko sampai aku mati!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Hidup yang ceria♥

Semua orang nak hidup dorang sentiasa ceria...
Happy.. gembira.. ceria..
Barulah bermakna hidup nie...
Kalau kita sedih je, alahai... tak bermaya je..
Aku pown macam tu jugak...
Nak hidup aku sentiase ceria.. happy2 belaka...
Lagi satu aku akan happy bila tgk kawan2 aku happy..
Keluarga dan saudara-mara happy...
Walaupun hidup aku nie penuh dengan kesedihan..
Aku harap hari2 mendatang akan membuatkan hidup aku ceria sentiasa dan tak mahu sedih2 dah..
Ceriakan hidup anda!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Sunday, December 26, 2010

♥Jiwang karat♥

Assalamualaikum...
Nie nak cakap pasal jiwang karat nie..
Ramai yang cakap aku nie jiwang karat orangnye...
Betul kew??? tettttt!!!!
Aku pedulik ape orang nak ngate aku jiwang karat ke ape ke..
Ada aku kisah!!! :)
Janji aku happy dgn diri aku..
Asal korang sakit kew kalo aku nie jiwang karat???
Biarle aku nie jiwang dari suka mencarut jew..
heheheee.. de kena mengena ke nie???
tettttttt!!!
urm...

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Saturday, December 25, 2010

♥Hati yang kau sakiti♥

Setiap manusia mempunyai hati...
Dengan adanya hati.. adalah perasaan..
Hati yang bersih dari kita masih bayi boleh berubah ...
Mengikut perkembangan diri kita..
Samaada hati tetap suci bersih ataupun mula menjadi kotor..
Semuanya bergantung kepada tingkah laku kita...

Aku pun ada hati juga berserta perasaan...
Tapi hati aku takdalah suci bersih sangat..
Yelah.. adanya perasaan cemburu.. dendam.. marah..
Macam-macam lagilah..

Tapi aku nie jenis paling takut sakitkan hati orang..
Aku paling takut hampakan hati seseorang..
Aku tak nak orang sakit ati or terasa ati dgn aku..
Seboleh2 aku nak jaga hati orang sekeliling aku..

Cuma orang je yang suka sakitkan hati aku..
Hina aku.. kutuk aku.. Caci aku..
Permainkan perasaan aku jgn cakaplah..
Sentiasa ada je org yg cube mempermainkan perasaan aku nie..
Sakitkan hati aku tanpa belas kasihan..

Kenapa jadi macam tu???
Adakah aku ditakdirkan untuk dipermainkan..
Ditakdirkan untuk disakiti sahaja..
Tiada siapa mengerti hati perasaanku ini..
Urmm...

Psstt: Hayatilah lagu Rossa-Hati yg kau sakiti


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Thursday, December 23, 2010

♥Adakah impian aku akan tercapai???♥

Semua orang ada impian or cita-citakan??
Aku pown sama gak.. heee..
Tapi impian aku semuanya besar2 belaka..
Macam tak mungkin termakbullah...
Mula2 dulu aku bercita2 tuk jadi angkasawan..
Sebab aku suka sangat tgk benda2 yang ada kat angkasa lepas tu.. 
Planet, galaksi, matahari, bulan, lubang hitam dan macam2 lagilah..
Semuanya cantik2 belaka.. suka sangat2...
Tapi aku tau, impian aku tu takkan tercapai...
Berangan2 pown jadilah... heee...
Tu masa kecik2 suka pergi Planeterium negara.. 
Betul ke ejaan tu?? bantai ajelah... Hee..

Aku jugak suka nak wat benda yang pelik2..
Macam dari kecik sampai sekarang aku teringin nak  
peluk harimau dan singa...
Boleh ke tercapai impian aku yang nie ek???
Dulu time aku nak amik exam PMR, ayah aku cakap kalo aku dapat keputusan elok..
Dia nak bawa aku g zoo melaka, boleh pegang anak harimau..
Masa tu kan ngah heboh pasal niki, anak harimau yg jumpa dan dihantar kt zoo melaka tu..
Time tu da offer boleh pegang dia.. aku pun ape lagi.. sungguh2 la belajar nak dapat cemerlang..
Akhirnya dapatla jugak keputusan elok.. 6A, 2B je yg aku mampu..
Tapi tak sangka dapat sebagus tu pown.. hahaaa.. macam tak caya jek time tu..
Tapi sedih.. ayah aku tak bawa pown g zoo tu..
Kempunan giler la sampai sekarang tak dapat tunai impian aku tu...
Ayah tipu je.. huu.. sedih2... :(
Masa kecik2 selalu berangan nak ada rumah sendiri dan besar...
Yela, kami selalu duduk rumah sewa je.. nie pon baru dapat duduk rumah sendiri..
Tapi rumah flat je la.. tu je yang mampu.. janji ada tempat berteduh..
Dulu aku berangan nak rumah besar.. macam2 ada kat rumah tu..
Nak ada kolam renang, taman bunga, air terjun hiasan, bilik dan rumah yg luas, taman haiwan..
Macam2 lagilah.. nak bawa mak, ayah dan opah aku tinggal dgn aku kat rumah tu..
Tapi tu la.. kena usahala dari sekarang dan dapatkan keje bagus2 la untuk capai impian yang ini..
Tak pown, kahwin je dgn org yg kaya2.. heheee... tapi ada ke yg nak aku??? tetttt!!!

Aku nie pencinta kucing.. suka dan sayang sangat2 dgn kucing...
Paling benci org yg buli kucing.. kalo aku dapat org2 yg buli kucing.. aku tembak dia.. :)
So, aku ingat nk jadi doktor haiwan tak pown ape2 bidangla yg berkaitan dgn haiwan..
Tapi mak aku tak bagi.. dia cakap t kena pegang binatang yg haram(khinzir n anjing)..
So, aku kenalah ikut cakap mak aku.. tu yang belajar kimia plak sekarang..
Padahal tak berapa minat pown... tak pelah... da la hikmahnya tu..
Tapi hati nie masih lagi mahu wat sesuatu berkaitan dengan haiwan...
Impian aku nak buka pusat pemeliharaan kucing..
Aku nak jaga kucing2, kutip kucing2 terbiar, ataupun sapa2 tak nak kucing bagi kat aku, aku jaga...
Berharap sangat dapat tunaikan impian yang nie.. AMIN!!.. :)
Lagi satu, aku dah lama impikan nak pergi Australia.. mau pegang dolphin, koala dan kanggaru..
Tapi agaknya nasib aku macam lirik lagu nie..
"Boleh pandang2, jangan pegang2"
Lebih kurang macam aku boleh tengok dalam tv tapi tak dapat pegang..
Entah betul ke ape aku cakap nie.. melalut dah aku nie... hmm...
Heheheheeeheheheheeeeheheheheheheheeeeeeeeeeeeee.......
Aku nie banyak tol impian, cita-citanye.. tah ape2 tah aku nie..

Sekarang nie pulak berminat dengan bisnes..
Bercita-cita mau jadi bisnes woman kew?? tettt!!! :)
Tengah berjinak2 dalam bisnes.. manela tau dapat buat bisnes keluarga 1 hari nanti...
Heheheeee.. berangan lagi aku nie...
Tak kisahlah pe orang nak kata.. janji aku bahagia...
Dan aku berharap sangat2 salah satu impian aku akan tercapai.. 
AMIN!!!

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Wednesday, December 22, 2010

♥Cinta a.k.a love♥

...Cinta...
Atau dalam bahasa omputihnye love..
Cinta sangat sukar untuk ditafsirkan..
Kalau kita tanya sesiapa apa makna cinta??
Bermacam2 jawapan yang akan kita dapat..
Dan kita tak kan dapat lari dari cinta..
Cinta itu sangat meluas dan sentiasa ada pada diri kita...
Cinta pada tuhan, rasul, agama, ibu bapa..
Cinta pada saudara mara, kawan2..
Cinta pada haiwan, tumbuhan, alam sekitar..
Dan yang paling disukai oleh semua orang..
Cinta pada kekasih hatinya..
atau dalam kata lain pakwe,balak..

...Cinta...
Ada orang kata cinta itu buta...
Betul kew??
Cinta boleh mengubah segalanya..
Macam2 boleh jadi dgn cinta..
Cinta itu membahagiakan..
Cinta itu mengecewakan..
Cinta itu juga boleh mengubah seseorang..
Daripada baik kepada jahat..
Ataupun jahat kepada baik..
Kerana cinta kita berjaya..
Kerana cinta kita gagal..
Kerana cinta terbinanya ikatan murni..
Kerana cinta juga terputusnya hubungan silaturrahim..

Cinta boleh membunuh kita tanpa kita sedar sekiranya tidak dikawal sebaiknya...
Cinta juga boleh buat kita gila sekiranya terlalu taksub dgn cinta..
Hargailah cinta dan gunakannya sebaiknya..
..Cinta oh cinta..


Psstt: kepada sesiapa yg sedang bercinta tu.. 
         semoga berbahagiakan dan nikmatinya sebaik mungkin.. 
         jgn terlalu taksub pulak k...


PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Birthday yang malang♥

Hahahahaaaa... tetibe nak cakap pasal birthday...
Birthday aku dah lama dah berlalu.. 22 ogos... :)
Semua orang kalau boleh nak happy2 masa birthday..
Nak wat party.. nak hadiah.. nak bersama org tersayang...
Masa kecik2 dulu selalu r wat birthday party...
Seronok giler dapat hadiah yang banyak..
Tapi makin besar.. makin kurang hadiah...
Takda party2 dah.. huhuuu....
Ohh.... berbalik pada topik kite.. birthday yang malang....
Sebab pe aku cakap malang.... sebab time birthday tu.....
Tak gembira.... sedih jew....
Semuanya sejak 2, 3 tahun kebelakangan nie r...
Yela.. bila dah ade kekasih, mestilah nak sambut dgn dia..
Tahun pertama (2007) tak dpt sambut sama2.. dia keje.. aku kat matrik...
Tapi dia bagi gak hadiah.. Patrick dan frame gambar love...
Suke sangat2....
Masa masuk tahun ke 2 (2008).. berubah menjadi sedih sgt2...
Dia tinggalkan aku... tanpa sebab... :(
Tol2 pagi hari jadi aku...
Aku ingat lagi mesej yg dia hantar pagi tu..
"Salam dan happy birthday bie yang tercinta..
Disini syg nak mohon maaf byk2..
Syg xtau kenapa dan mengapa..
Syg runsing sgt2...
Syg syg bie dan xda niat nak lukakan hati bie..
Syg xnk bie terlibat dlm masalah syg..
Kalau bie syg syg, bie belajarlah rajin2..
Nie no kwn syg..
Jgn msj, kol or miskol no nie..."
Tu lah mesej terakhir dri dia..
Aku try hubungi no dia xdpt2 dah lepas tu...
Sedih yang teramat sgt.. kenapa tibe2 jadi macam tu..
Hanya air mata menemaniku sepanjang birthdayku itu..
Tahun ke 3 (2009).. aku sambut birthday tanpa kekasih..
Sebabnya aku single time tu...
Tapi kawan2 aku kat UPM da wat birthday party tuk aku...
So.. takdalah sedih sangat.. da kawan2... thanks kwn2..
Malam tu tibe2 aku dapat panggilan dari org yang aku cinta dulu..
Dia wish birthday aku.. ingatkan dah lupa..
Gembiralah jugak.. tapi bukan kapel time tu.. sbg kawan...
Cuma kapel balik tahun nie (2010)...
Dan untuk birthday aku tahun 2010 nie..
Mo0d sedih lagi... ingatkan akan dapat kegembiraan..
Aku dah lama berhajat nak sambut birthday with my love tu...
Elok2 plak birthday aku jatuh hari ahad.. so da peluang la..
Tapi sangkaan aku meleset.. dia tak wish birthday aku..
Penat aku tunggu... dah subuh aku kol dia...
Tanya lupa something kew.. barulah dia ingat..
Pastu bajet dah lupe birthday aku tu, tebus la balik kesalahan tu..
Bawa g jalan2 ke.. jumpe jap ke.. bagi hadiah ke...
Tapi semua tu takda pown..
Sebenarnya tak harap ape yang mahal2, yang special2 pown..
Ape aku harapkan dia just luangkan sikit masa tuk aku masa birthday tu..
Dia cakap dia busy.. tapi ape salahnya jumpa kejap.. 5 minit pown tak kisah..
Urm.. sedih jew time birthday.. tah bila boleh happy balik...
Nasib baik rumetku sambut birthday aku.. wat kek special punye.. thanks..
Harap2 tahun depan birthday aku dah tak sedih.. tapi ceria..
AMIN!!!

kek besday aku n lala
me n lala
thanks kwn2 sambut birthdayku
kek special dari rumetku
thanks rumet n friends

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥My lovely Patrick♥

Nie adalah patrick kesayangan aku..
My love give it to me...
Sebab tu aku sayang sangat2 patrick nie...
Masih segar dalam ingatanku masa dia beri patrick nie pada aku..
Semuanya berlaku pada tahun 2007 yang lalu...
Di hadapan rumah ucu dia kat Behrang, Perak... 
Dah la aku datang rumah dia, dia tido..
Tido mati plak tu.. kejut2 tak dengar..
Bila dia bangun jer terus g amik patrick bagi kat aku...
Heee.. salam dengan ayah & adik aku...
Rupe2nya dia tak mandi lagi time tu...
Katanye ponat tunggu aku datang sampai tertido...
Sudah hampir 3 tahun usia patrick nie...
Aku tak boleh hidup tanpa patrick nie..
Dia r teman aku dikala aku merindui dirinya...
Ku peluk2.. ku cium2 patrick nie...
Ku jaga sebaik mungkin....
Patrick sentiasa tersenyum...
Bila aku ada masalah, sedih, tension kew...
Aku tengok patrick yang sentiasa menghulurkan senyuman...
Dan terus membuatku terus tersenyum kembali....
Kalo aku menangis.. patrick la yang aku peluk...
Betapa bermaknanye patrick pada aku...
Tak kisahla apa orang nak kata...
Janji aku bahagia dengan patrick... heee...
Kawan2 aku yg tau pasal patrick, asal jumpe aku nampak patrick..
Mesti kata " ade jew patrick nie"...
Heee... nak wat macam ne kawan2.. dah sayang....
Patrick... Patrick... Patrick....
Aku sayang kamu!!!!! :)

♥My lovely patrick♥

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Tuesday, December 21, 2010

♥a.a.k♥

....a.a.k....
tau ke ape tue??
hahahaaa.....
maksudnye "ada aku kisah"...
mane muncul ayat nie dalam hidup aku...
semuanya dari seorang abg nie....
cikit2 a.a.k... a.a.k....a.a.k...
hahahaaaa...
ape2 aje larh...
ada aku kisah..... :)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥Tukar identiti♥

Urm.. boleh kew nak tukar identiti diri??
Buang identiti yang lame dan jadi orang baru..
Sebab tak suka dengan diri yang lame ini...
Mahu jadi orang baru dan tukar segalanya..
Buang Nor Idayu dan muncul sebagai Putri ilyanie..
Tapi apakah watak sebenar Putri ilyanie nie??
adakah lebih baik dari Nor Idayu......
ataupun sebaliknya....
ape2 pown... semuanye terserah pada takdir...
Allah dah tentukan segalanya...
suka atau tidak kenalah terima..

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥My lovely hp♥

Hahaaaa.. nie hp baru aku...
Kenape kaler pink???
Padahal aku tak minat pink colour...
The answer is... jeng.. jeng.. jeng..
Someone telah pilih hp nie tuk aku...
Dia cakap "biarla nampak perempuan sikit"..
Heheheee.. so aku terima jela.... :)



PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

♥First time♥

Dimulakan dgn salam...
Heheeeee... hai.. hai..hai...
Nie first time aku wat blog..
Tetibe jerk ase nak wat...
Tempat tuk luahkan perasaan kowt..
Tak tau r pe hasilnye blog aku nie..
Tunggu dan lihat.... :)

PECAH KACA PECAH CERMIN, SUDAH BACA JANGAN LUPA KOMEN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...